Puno zdravlja, sreće, ljubavi, a neka se pri ruci nađe i jedno ubojstvo! Tako bi glasila novogodišnja čestitka najpoznatijeg detektiva na svijetu Sherlocka Holmesa.
Karizmatični detektiv kojeg utjelovljuje sve popularniji Benedict Cumberbatch nakon dvije godine vraća se na ekrane i vodi nas na uzbudljivo putovanje u viktorijansku Englesku. Novogodišnji specijal doživjet će svoju svjetsku premijeru 1. 1. 2016. godineu 22 h, a kod nas ćemo ga u isto vrijeme pratiti naPickboxu, te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u. Neka igre počnu!
 
Sherlockov globalni uspjeh
Nismo se tomu nadali ni u najluđim snovima. Nadali smo se da će biti dobro prihvaćena i popularna kod gledatelja kao što je kod nas. Uživali smo dok smo je snimali i veoma se ponosimo njome, a osim toga, ne možemo kontrolirati kako će je ljudi prihvatiti, tako da je reakcija bila odlična, rekao je Martin Freeman koji glumi Johna Watsona komentirajući popularnost serije.
 
Pustolovina o britanskom detektivu Sherlocku pronašla je svoje fanove od Berlina do Pekinga, zbog čega je serija o modernom Sherlocku postala globalni fenomen. Sherlock je osvojio sedam Emmyjai 12 BAFTA-inih nagrada te je jedna od najgledanijih BBC-jevih drama u posljednjih deset godina. Samo u Kini prati je 90 milijuna obožavatelja.

Benedict Cumberbatch osvojio je i publiku i kritiku
Emmyjem nagrađenom BenedictuCumberbatchu nevjerojatno je dobro sjela uloga modernog Sherlocka Holmesa, a odlično su ga prihvatili i najveći fanovi starijih filmova i Doyleovih priča o Sherlocku Holmesu.
 
Sherlock i Watson, © HartswoodFilms 2015.
Sherlock is producedbyHartswoodFilmsLtdanddistributedby BBC Worldwide Ltd.
 
Htio bih imati Sherlockovu koncentraciju koja dolazi s manama i teško je do nje doći. Kod njega volim to što je heroj i idol ljudima koji su drukčiji. Htio bih imati njegovu volju i njegovo pamćenje! istaknuo je Benedict govoreći o Sherlockovim vrlinama.
Sherlock i Molly – prvi Sherlock sa ženskim likovima
MollyHooper utjelovljuje britanska glumica, spisateljica i novinarka Louise Brealey. Lik Molly inače se ne pojavljuje u originalnim knjigama Arthura Conana Doylea, no Louise je tako oduševila publiku i producente serije da je veoma brzo postala dio stalne glumačke postave.
Oduševljava me što publika može biti tako moćna. Ostali su glumci oduševljeni, a fanovi se osjećaju još uključenijima u sve jer znaju da smo mi tu zahvaljujući njima, rekla je Brealy.

Sherlock se vraća svojim korijenima

U božićnom specijalu Sherlock se vraća u svoje originalno okruženje, u viktorijansko doba. U novogodišnjem nastavku putujemo u 1895. godinu u svijet parnih vlakova, kočija, gospode koja nosi frakove i klanja se damama na ulici.
Sherlock i Watson morat će ući u trag morbidnoj mladenki koja je počinila samoubojstvo, a sada kao duh šeće ulicama i žudi za osvetom. Ovoga će puta detektivski duo imati posla s osobom koja se nalazi s one strane groba, pomiješan sa šerlokovskim humorom na koji smo navikli.
Ne propustite 1. 1. u 22 sata samo na Pickboxu te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u, gdje možete pogledati i preostale 3 sezone kompletne serije.