Naziv filma: Ghost Ship / Ukleti brod (2002.)
Datum: 25.10.2002.
Redatelj: Steve Beck
Scenarist: Mark Hanlon
Uloge: Julianna Margulies, Gabriel Byrne, Ron Eldard
Radnja: U udaljenom dijelu Beringovog mora, posada malog broda Artic, naiđe na davno izgubljen broj imena Antonia Graza. Znajući da je taj brod potonuo prije 40 godina, ovo otkriće ih šokira i imaju plan Antoniu Grazu odvući do obližnje luke i pokupiti veliku milijunsku nagradu. Nakon što se popnu na brod, ono što ih na samom brodu dočeka, koštat će ih života...
Zemlja: SAD
Trajanje:91 min.
IMDb ocjena: 5.4
Naša ocjena: 6.1/10

Ukleti brod, ili brod duhova je također jedan od onih horor filmova, koji je pokupio dosta pozitivne kritike u vrijeme kada je izašao, da bi ga poslije toga kritika pokopala;  unatoč tome što je imao solidnu glumačku ekipu, ali i solidan scenarij po kojem se radio. Unatoč nekim manama, kao veći plus svakako bi izdvojili odličan soundtrack samoga filma.

Iako ga većina neće opisati najboljim filmskim uratkom poznatog Stevea Becka, 'Ukleti brod' je film kojeg možete, ali i ne morate voljeti. Bez obzira na nisku ocjenu kritičara, nama se film svidio i svrstali bi ga u grupu gledljivih horor filmova s dosta zanimljivim pričom. Spojivši elemente klasične horor priče o duhovima i avanturističkog trilera o skupini ljudi u skučenom prostoru, redatelj Steve Beck i scenarist Mark Hanlon uspjeli su od "Ukletog broda" napraviti film koji se od svojih žanrovskih srodnika izdvaja svježinom pristupa i uvjerljivošću, prije svega, glumačkih izvedbi.