Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Naziv filma: Wrong Turn 5: Bloodlines / Pogrešno skretanje 5
Datum: 2.10.2013.
Redatelj: Declan O'Brien
Scenaristi: Declan O'Brien
Uloge: Doug Bradley, Camilla Arfwedson, Simon Ginty
Radnja: Ekipa prijatelja, odluči festival obilježiti na razuzdan  način i prepustiti se raskalašenom okruženju. Nažalost, planove im pomrse rednecki, koje smo imali čast upoznati u prijašnjim nastavkama Wrong Turn serijala.
Zemlja: Francuska
Trajanje: 91 min
IMDb ocjena: 4.1
Naša ocjena: 5.0/10 
 
RECENZIJA:
 
Odmah na početku moramo naglasiti, da cijelo vrijeme dok gledate Wrong Turn 5 mislite da gledate novi nastavak Saw-a (naravno bez pomahnitalih rednecka). Redatelj i producenti puno su si truda dali načinima kako ubijati, što je vrlo specifično za Saw, tako u samom film imamo nekoliko načina smrti i to vrlo dobro osmišljena, za retardirane kanibaliste. Što će reći, da ovaj peti nastavak možda i previše odskače od prethodnih dijelova i malo kvari (ono malo što se pokvariti da u tom pokvarenom 'kuršlusu') samu 'wrong turn' franšizu.

Što se tiče glumačke strane, kako smo i najavili u prethodnim člancima, brojna poznata lica osigurali su si ulogu u ovome petome nastavku, ali reći da im je gluma bila na nivou i solidna? - Nažalost, nije. Jel to zbog scenarija, radnje ili možda što su se prvi put našli u takvoj nekoj ulozi, ne znamo, ali gluma je jednostavno bila dosta "mlaka". Sad, ne znamo koliko je pametno u ovakvim 'hororcima' ocjenjivati glumu, jer ako pogledamo i treći, ali i četvrti nastavak, gluma je na nekom bezveznom nivou.

Ovakvi filmovi vjerojatno se prave po nekoj horor špranci u kojoj je najbitnije da ima što više otkinutih udova, litre krvi i što više urlikanja.

Ako ste gledali prijašnje nastavke, naša preporuka je da pogledate i ovaj, jer kao što smo rekli na početku, ovo je sad već postao serijal, a ako ne pogledate novi nastavak, uvijek će ostati neka praznina, što ne?

Uostalom nemate što izgubiti (osim 90-tak minuta koliko traje sam film).

Idi na vrh