Uklete kuće i ukleti hoteli, uvijek su bili dio standardne postave horor žanra. Sjećam se svoga prvog horora kojega sam pogledala prije dosta godina. Bilo je to Isijavanje. Po prvi put nakon pogledanog filma toga žanra, ostala sam oduševljena pogledanim. Ne znam jel to bilo zbog jezive atmosfere ili zbog činjenice da upravo taj horor smatraju začetkom pravih horor filmova. Kada sam prvi put pročitala da izlazi film koji podsjeća na Isijavanje, al ii da se temelji na Isijavanju, naravno da sam jedva dočekala sam izlazak na filmska platna.
 

1408 vodi nas u svijet duhova i paranormalnog, na jedan poseban i zastrašujući način.
Sama priča vrti se oko pisca horora, koji je uvjeren da duhovi postoje.

Kada u sklopu projekta dolazi do hotela Dolphin, odluči odsjesti u sobi roj 1408. To ne bi bilo ništa čudno, osim činjenice
, da je sama soba po vjerovanju zaposlenika hotela, ali i samog upravitelja hotela, ukleta.

Pisac unatoč brojnim upozorenjima, odluči odsjesti u sobi i uvjeriti se u paranormalne aktivnosti.

Čim kroči u sobu, shvati da izlaza više nema, a ono što se nalazi u njoj predstavlja opasnost na koju nitko nije bio spreman.Kada su me pitali za preporuku pogledanog, rado sam im proslijedila naziv ovoga filma. Najveću zaslugu ipak dajem glavnome glumcu Cusacku, koji je radnju iznio vrlo dobro, štoviše, odlično, a atmosfera kojom je prožet film je napeta od prve do zadnje minute.

Kada govorimo o zaradama i na toj razini horor je porušio rekorde i zaradio pozamašan iznos.

Bitno je i spomenuti da je film na početku dobio negativne ocjene, te je sam redatelj odlučio snimiti dva kraja. Jedan za filmska platna, jedan za DVD izdanje, što se pokazalo vrlo dobrim potezom.

Stoga da zaključim, film je pravo osvježenje u moru modernih horora i ako zbilja žalite za vremenima kada bi vas neki film preplašio, to žaljenje prekinite s ovim filmom.

Recenziju napisala Marina S.