Naziv filma: The Collector / Kolekcionar (2009.)
Datum
Redatelj: Marcus Dunstan
Scenaristi: Patrick Melton
Uloge: Josh Stewart, Andrea Roth, Juan Fernández
Radnja: Kako bi pomogao ženi koja grca u dugovima, Arkin odluči provaliti u šefov sef i tako doći do novca. Nakon što obitelj ode na putovanje, on provali u kuću i krene obijati sef. Nakon nekoliko trenutaka začuje vapaje koji dolaze iz podruma, te se ispred njega stvori krvavi i izmučeni šef.
Zemlja: SAD
Trajanje: 90 min
IMDb ocjena: 6.4
Naša ocjena: 7.1/10 
 
RECENZIJA:

The Collector je odličan i napeti horor film, koji je koristio već provjerenu formulu horor filma - Saw / Slagalica strave I, II, III, IV.
Puna kuća ubojitih zamki, jezoviti lik kojem je užitak mučenje i ubijanje ljudi pomoću smrtonosnih zamki, samu se neke točke kojima film graniči sa spomenutom Slagalicom. 

No, unatoč tolikim sličnostima, sam Collector puno je zanimljiviji i napetiji film od Saw-a. Krenuvši od samog Kolekcionara, koji izgleda da i nije običan pomahnitali luđak, već neka vrsta životinje, a cijeli film pretvara se u nadmudrivanje lovine i lovca.

Hoće li Arkin uspjeti nadmudriti vrlo opasnog Kolekcionara ili će i sam pasti u jednu od njegovih zamki, ostavljamo da  otkrijete sami, a mi vam jamčimo da je film vrijedan gledanja i vašeg vremena.