Naziv filma: ATM / Bankomat (2012.)
Datum: 2.3.2012.
Redatelj: David Brooks
Scenaristi: Chris Sparling
Uloge:Alice Eve, Josh Peck, Brian Geraghty
Radnja: Nakon što se nađu zaključani u kućici sa bankomatima, troje kolega s posla traže razlog, ali i način kako se izvući iz novonastale situacije. U jednom trenutku zapaze kako ih netko izvana nepomično promatra. Pokušavaju ga dozvati da im pomogne, no tajanstveni čovjek je sve samo ne dobro nastrojen prema spomenutom trojcu.
Zemlja: SAD
Trajanje: 90 min
IMDb ocjena: 4.6
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Dugo smo vremena razmišljali ima li smisla pisati recenziju za film koji je pobrao dosta negativne kritike kako kritičara tako i većine gledatelja. Bankomat je dosta netipičan film, laički rečeno film bez glave i repa. Sama priča vrti se oko psihopate o kojem ne znamo apsolutno ništa. Ono što znamo nije dovoljno da izradimo neki profil, već se oslanjamo na to da mu je očito užitak mučiti ljude bez razloga. U samom početku imamo scenu koja pokazuje  luđaka kako izrađuje neke nacrte i planove, kasnije tamo pred kraj film dobiva i neki djelomičan odgovor što on to točno radi, ali pitanja zašto? - i dalje ostaje otvoreno.

Ono što bi pohvalili je prilično jeziva atmosfera koja dominira filmom kada tortura napokon krene. Promatranje od strane luđaka je više nego creepy, a strah glavnih junaka je prikazan na dosta realan način. To se najviše vidi iz dijelova kada imaju priliku pobjeći, ali valjda od straha oni se to nikako ne usude. Ta dominacija nasilnika nad žrtvom je valjda najsvijetlija točka Bankomata i upravo zbog toga odlučili smo film staviti na listu recenzija.

Kako nismo ništa puno očekivali prije samog gledanja, tako nismo ostali ni previše razočarani. Ako nemate ništa pametnije za pogledati, a nemate velikih očekivanja, ATM je dobar izbor za skratiti vrijeme. 

Idi na vrh