Naziv filma: Splinter (2008.)
Datum: 3.4.2009.
Redatelj:Toby Wilkins
Scenaristi: Ian Shorr, Kai Barry
Uloge: Shea Whigham, Jill Wagner, Paulo Costanzo
Radnja: Vraćajući se s kampiranja, Polly i Seth susretnu Dennisa i Lacey,  povezu ih, ne znajući da je par u bijegu od zakona. U jednom trenutku nalete na nešto što im probuši gumu. Ubrzo, po dolasku na obližnju benzisku, shvate da na benziskoj nema nikoga osim misterioznog bića koji će im ostanak na crpki pretvoriti u borbu za vlastiti život.
Zemlja: SAD
Trajanje: 82 min
IMDb ocjena: 6.1
Naša ocjena: 6.5/10 
 
RECENZIJA:
 
Splinter je dokaz da za dobar i napeti horor film nije potreban ogroman budžet. Iako je u njega uloženo tek nešto više od 5 milijuna dolara, Splinter je itekako bio unosan i zanimljiv filmski projekt. Sama reklamna kampanja nije bila na njegovoj strani, pošto je ista krenula neposredno prije izlaska samog filma, no ostaje činjenica je da je film s otvaranjem krenuo u Turskoj, što je do tada bila vrlo rijetka pojava. Svaki veći i bolji horor krene u nekoj već "provjerenoj zemlji", no u Splinterovom slučaju ovo se pokazalo kao dobitan potez.

 

 Većina filmskim stranica ocijenila ga je vrlo dobrom ocjenom, a  u vrijeme izlaska dobio je dosta pozitivne kritike publike i kritičara. Iako je cijela radnja filma dosta ograničena, na sam prostor benziske crpke, cijela scenografija je jako dobro uklopljena u samu radnju filma. Gluma je na vrlo zavidnom nivou, ako uzmete u obzir da se radi o dosta nepoznatim licima horor žanra. Sam film  traje nešto više od sat vremena, što je pozitivna stvar, jer prostora za prazan hod ima vrlo malo ili ga uopće i nema. Jedno je sigurno, Splinter će vas držati uz ekrane od početka do kraja.

Što se tiče tehničke strane filma, za režiju je zaslužan poznati Toby Wilkins kojem ovo nije prvi horor projekt. Prije toga režirao je vrlo uspješni, treći nastavak The Grudgea / Kletve, a osim toga lista filmova na kojima stoji njegov potpis je nevjerojatno duga. Iako je ovo film iz 2008. godine, u moru horora koji su izašli prije i poslije njega, Splinter zaslužuje vašu pažnju, stoga nema razloga da ga ne pogledate.