Naziv filma: Dead Silence / Mrtva tišina (2007.)
Datum: 16.4.2007.
Redatelj: James Wan
Scenaristi: Leigh Whanell
Uloge: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg
Radnja: Nakon što mu netko ubije suprugu, ožalošćeni Jamie odluči istražiti smrt i otkriti pravoga ubojicu. Kako sve više istražuje, otkriva da je njezina smrt povezana sa strašnom prošlošću maloga gradića Ravens Fair, prošlošću koja uključuje duha lutke trbuhozborca. Što istraživanje ide sve dublje, sve strašnije stvari izlaze na površinu.
Zemlja: SAD
Trajanje: 89 min
IMDb ocjena: 6.7
Naša ocjena: 8.3/10 
 
RECENZIJA:
 
Odličan i napeti horor film, došao iz pera kreatora filma Slagalica strave, dok su Whanell i Wan još jednom dokazali da su odličan horor spoj. Izašao je 2007. godine i pokupio pozitivne kritike koje se i dan danas vežu uz samu radnju i napetu atmosferu kojom je film ispunjen. Izvrstan scenarij, kojim se u zadnje vrijeme može pohvaliti sve manji broj filmova, uz još bolje efekte doprinjeli su tome da se Dead Silence smatra jednim od "najboljih" filmova horor žanra. Iako ovo 'najbolji' u većini slučajeva zvuči dosta izlizano, čak možda i odbojno, Dead Silence je svakako ispunio očekivanja. Uz odličan scenarij, film se može pohvaliti i odličnim soundtrackom, koji i ovako napetu i jezivu atmosferu diže na jednu sasvim novu razinu.

U glumačkoj postavi imamo sada već poznatoga, ali u vrijeme izlaska filma nepoznatog glumca Ryana Kwantena ( Okus krvi - Jason), koji je pokazao izniman talent i jako dobro prikazao lik utučenoga supruga koji pokušava dokučiti tko je ubio njegovu voljenu suprugu.

Kritičari ga hvale, publika ga voli, a mi ga opisujemo kao odličan i napeti horor film, kojeg morate pogledati. Traje nepunih 90 minuta, što mu je samo još jedan plus, pošto mjesta za prazan hod jednostavno nema.

Sve je popunjeno zanimljivom i napetom radnjom koja dominira cijelim filmom, a jeziva lutka trbuhozborca, složit ćete se s nama, jeziva je sama po sebi.