Naziv filma: Carrie (1976.)
Datum: 3.11.1976.
Redatelj: Brian de Palma
Scenaristi: Stephen King
Uloge: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving
Radnja: Carrie White je povučena i nesigurna djevojka koja živi na osami zajedno s majkom Margaret. Zbog velike povučenosti često je na temi školskih nasilnika koji je stalno zadirkivaju i maltretiraju. Jednog dana Carrie otkrije da posjeduje telekinetičke sposobnosti koje će upotrijebiti protiv onih koji su je zlostavljali..
Zemlja: SAD
Trajanje: 98 min
IMDb ocjena: 7.4
Naša ocjena: 7.6/10 
 
RECENZIJA:
 
Odličan horor film s još boljom Sissy Spacek. Upravo je Carrie, zaslužna što se Sissy plasirala u sam vrh glumačke elite. Kada je izašao 1976. godine, pokupio je jako dobre kritike, koje ga do dana današnjeg drže na visokom mjestu filmskih ljestvica. Svi pamte prizore ispod tuša, do napetog završetka punog krvi.

Gledajući unatrag, rijetko koji film ima tu žar koju je Carrie iznijela na filmska platna. Odlični efekti za godinu proizvodnje i napeta atmosfera krase film od samog početka pa do napetoga kraja. Prošle godine najavljen je i remake ovoga kultnog horora, za kojega ne vjerujemo da će postići kvalietu koju ima original, no ako bude pratio priču i scenarij, ne može biti negledljiv, dapače i od njega očekujemo kvalitetan video uradak, vrijedan gledanja.

Visoka ocjena IMDb-a, potvrđuje zaluđenost horor fanova ovim filmskim uratkom, koji se po veličini budžeta lako može svrstati u niskobudžetne filmove. Oko 2 milijuna dolara, koliko je uloženo u snimanje, osigurali su tvorcima Carrie pozamašnu zaradu i 10 puna veću od uloženoga.

I za kraj, još jedan veliki plus Carrie, je trajanje filma. Nešto manje od 100 minuta, bez praznoga hoda, sasvim je dovoljno da se ispriča jedna kvalitetna i zanimljiva horor priča. Preporuka svakako.