Naziv filma: Dark House (2014.)
Datum: 4.4.2014.
Redatelj: Victor Salva
Scenaristi: Charles Agron
Uloge: Luke Kleintank, Alex McKenna, Anthony Rey
RadnjaKad Nick Di Santo sazna da je njegov otac živ i da mu ovaj može otkriti porijeklo njegovog mračnog dara da vidi tuđu smrt, on kreće na put prema napuštenom i ruševnom zdanju za koje je mislio da je samo dio njegove dječačke, a koje mu je majka oporučno ostavila, gdje bio mogao naći odgovor na sva svoja mnogobrojna pitanja
Zemlja: SAD
Trajanje: 201 min
IMDb ocjena: 4.7
Naša ocjena: 4.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Izašao je najnoviji film zanimljivog i kontroverznog (osuđeni pedofil) redatelja Victora Salve, za kojeg mogu reći da nije opravdao moja očekivanja. Zašto? Pa, bolje da da objasnim u sljedećim redovima teksta:


Što valja kod filma:
- zanimljiva priča
- pojava veteranskih glumaca Lesley-Anne Down i Tobina Bella
- glumi i Zack Ward ("Resident Evil 2", "Freddy vs. Jason")
- ugođaj u povremenim scenama
- specijalni efekti koji se tiču Samaela
- scena Samove smrti

Što ne valja kod filma:
- nerazrađena priča i scenarij
- već viđena tema
- gluma glumačke ekipe

Završna riječ: - Salva, kojeg je na početku redateljske karijere potpomogao Francis F. Coppola, se proslavio filmom "Powder" iz 1995 godine, no svim ljubiteljima horor žanra najpoznatiji je po režiranju uspiješnog Jeepers Creepers serijala (upravo dovršava snimanje trećeg segmenta, koji bi trebao izaći 2015 godine...nadajmo se). Najgore je recenzirati ovakve filmove koji ne daju ništa nova, no nisu skroz loši da ih možeš u korjenu sasječi. Ono što ovom filmu zapravo fali je razrađenija fabula i bolje osmišljen scenarij (Salva ga je napisao zajedno sa producentom Charles Agron), jer je sve nekako nerazumljivo i ti ne znaš tko koga i zašto i tu leži najveći problem. Taj problem ne riješava niti sam kraj filma. Druga stvar je nezanimljiva gluma, gdje su najviše podbacili veterani Tobin Bell (također jedan od producenata pa stoga i zato možemo vidjeti reklamu na omotu DVD filma od glumca iz filma "Saw") i još uvijek atraktivne 60-godišnje Lesley-Anne Down ("Nomads", "Beastmaster 3"). Mislim da su mogli i trebali bolje, pogotovo Bell, koji je kvalitetan glumac i to bez obzira na Saw serijal.

Najveći plus filma su specijalni efekti koje možemo vidjeti u samo jednoj sceni (ubojstvo Samaela), dok sve ostalo daje dojam kao da gledamo neku od slabih epizoda serije "Supernatural". Šteta što je film tako slabašan u svojoj koncepciji zbog manjka dubine priče, no bez obzira na to film se može pogledati, iako ja sam ne preporučam njegovo gledanje jer ima mnogo zanimljivijih filmova na istu temu (ratovi nebeskih bića anđela i demona) - recimo "Prophecy" serijal (pogotovo prva dijela). Da rezoniram sam film nije ogavno loš poput također po temi sličnog ''Legion'' Scotta Stewarta, tako da prava odluka ostaje na vama. Ja sam ovaj film u svojim memorijama već okarakterizirao kao za zaborav.