Naziv filma: Ils / Them / Oni (2006.)
Datum: 19.07.2006.
Radnja: Clementine i Lucas žive u velikoj kući daleko od očiju gradske vreve. Nakon romantične večeri odlaze na spavanje dok ih ne probudi neobična buka. Ubrzo shvaćaju da su postali tema skupine nasilnika i da se moraju boriti za život.
Zemlja: Francuska
Trajanje: 77 min.
IMDb ocjena: 6.5
Naša ocjena: 6/10 

Recenzija:

 
Izašao 2006. godine, 'Ils' je zaslužan za vrlo sličan horor dvije godine poslije, a opet puno poznatiji ljubiteljima horor žanra. Riječ je naime o horor trileru The Strangers / Stranci.
Sam film pokupio je brojne pozitivne kritike, a mnogobrojna filmska zajednica i danas ga svrstava na liste top filmova koje bi svakako trebali pogledati.
Istinita priča o ljubavnom paru Clementine i Lucasu postaje top tema svih medija kada se nađu na udaru nasilničke skupine ljudi, koji ih odluče mučiti i maltretirati u vlastitome domu. Nekoliko godina poslije po njima se i snima sam film.
 
Osjećaj napetosti i tjeskobe koju proživljavaju glumci osjeti se od prve do zadnje minute filma. I upravo je to razlog zašto su ga brojni filmski kritičari nagradili visokom ocjenom kada je njegova kvaliteta u pitanju.
Doduše, to nas ne treba ni čuditi, jer opće je poznato da francuska kinematografija izda jako mali broj filmova na godišnjoj razini, dok s druge strane taj mali broj svojom kvalitetom nadmaši velik broj američkih izdanja. U toj zavidnoj skupini našao se i sam Ils.
 
Uz to, horor 'Oni' dokazao je da za dobar i napeti horor film ne trebamo hektolitre umjetne krvi i tonu specijalnih efekata. Sve što trebamo je dobro složena priča i par kvalitetnih glumaca koji su u stanju osjećaj straha, napetosti i tjeskobe prenijeti na same gledatelje.
 
Neki će mu dati pridjev dosadni, neki će ga hvaliti, na vama je da ga svakako pogledate i procijenite sami.