Naziv filma: Ouija / Prizivanje duhova (2014.)
Datum: 24.10.2014.
Redatelj: Stiles White
Uloge: Stiles White
Radnja: Nakon što im se najbolja prijateljica ubije u vlastitoj kući, nekoliko prijatelja krene istraživati što stoji iza njezine smrti. Kada s njom pokušaju preko duhovne ploče stopiti u kontakt u zemaljski svijet puštaju zlo koje će morati što prije zaustaviti prije nego i sami postanu žrtve.
Zemlja: SAD
Trajanje:89 min.
IMDb ocjena: 4.4
Naša ocjena: 5.0/10 
 
Recenzija
 
Iako smo film pogledati netom prije nego je izašao, dvoumili smo se o pisanju recenzije za isti. Vjerojatno ste na netu naletjeli na nekoliko recenzija većih filmskih portala koji su ga svojim ocjenama doslovno pokopali, što i nije toliko krivo s njihove strane, no jel 'Ouija' zaista film kojeg trebate zaobići u širokome luku? - Mi bi rekli da nije. Okej, slažemo se da je ovo jedan zbilja mlačan horor film, koje je napravljen samo kako bi se filmski prostor za vrijeme Halloweena što bolje iskoristio i kako bi se na nečem, brzo i lako ubrala koja kuna više na kino blagajnama. Što se na kraju i dogodilo. Sam film koštao je oko 5 milijuna dolara, dok je njegova zarada prešla preko 50 milijuna, što je i više nego solidno, rekli bi čak i razloga da se snimi i drugi dio i to u isto vrijeme, 2015., vjerojatno i na istim filmskim platnima.
 
O čemu se tu zapravo radi?
Priča je i više nego poznata i izlizana. Grupa prijatelja odluči se igrati s pločom za prizivanje duhova i kako to uvijek biva, samom pločom napravi prolaz iz duhovnog svijeta u ovaj naš. Naravno, duh koji se zakači za gore navedenu ekipu je i više nego neprijateljski nastrojen i jedini mu je cilj poubijati ih sve redom. Na njima je da što prije otkriju kako srediti duha i spasiti vlastite živote.
 
Što se tiče glumačke ekipe, ona je dosta nepoznata, eventualno bi od svih izdvojili Oliviu Cooke, koju smo imali prilike gledati u filmovima The Quiet Ones, ili u seriji Bates Motel.
Sveukupno gledano, gluma je na jednom prihvatljivom nivou. Nema nekih prenemaganja koje nam inače serviraju glumci iz sličnih horor filmova. 
Sami efekti su vjerojatno najslabija karika, no u cjelini i to možemo prožvakati i odgledati sam film do kraja. Ustvari, film je i najzanimljiviji u nekom drugom dijelu i na samome kraju, a njegovih kratkih 89 minuta, koliko traje, samo idu u prilog samoj priči. 
 
Kada pogledamo sve elemente i sam film u globalu, ovo je hororčić za jedno gledanje. Nećete biti oduševljeni, a bome niti prestravljeni. Ostat ćete ravnodušni i zaboraviti na njega 5 minuta nakon što isti završi. Što je i okej, jer vjerojatno ste i gore horor filmove gledali i prije Ouije, pa zašto onda ne bi i ovome filmu dali tu jednu šansu?