Naziv filma: The Mist / Magla (2007.)
Datum: 21.11.2007.
Redatelj: Frank Darabont
Scenarist: Frank Darabont
Uloge: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden
Radnja: Nakon što maleni gradić pohara oluja, David i njegov sin Billy, zajedno s ostalim lokalnim stanovništvom, zapute se u obližnji supermarket kako bi se na vrijeme opskrbili potrebnim namirnicama, ukoliko se oluja ponovi. Kupujući, primjete da se vani spušta gusta bijela magla. Misleći da je to samo obična magla, ni ne slute da se u njoj krije nemilosrdni neprijatelj.
Zemlja: SAD
Trajanje:126 min.
IMDb ocjena: 7.5
Naša ocjena: 9.0 /10

Film iz 2007. godine, koji je naišao samo na odobravanje, kako kritičara, tako i horor fanova. Atmosfera koju vam ovaj film pruža, malo koji horor ima, a svaki trenutak nadate se zajedno s likovima da ćete otkriti što se to krije u magli.

Ono što ovaj film čini posebnim je posebna tehnika snimanja. Kroz cijeli film imamo "mrdanje kamere" i nestabilnu sliku, sve to, kako bi se gledatelju pobliže dočarala napeta i jeziva atmosfera koju prolaze likovi.

Pozadina same priče također drži vodu i kako se bližite kraju filma, otkrivate cijelu pozadinu magle, ali i onoga što se krije u magli. Što se tiče glumačke ekipe, 'Magla' je skupila na hrpu dosta nepoznatih imena, ali i poznatih poput Laurie Holden, ali i Marciu Gay Harden koja je briljirala u ulozi Mrs. Camody.

Kritike na njezinu glumu bile su uglavnom pozitivne, a te iste godine dobila  je neslužbenu titulu najbolje sporedne glumice u filmu ovakvog žanra.

Zanimljivo je da je sav budžet uložen u film vraćen u cijelosti, ali nešto malo manje iznad pozitivne crte, no na kraju film je vratio uloženo.

S nešto slabijim CGI efektima na početku filma, film svih svojih 126 minuta ne gubi na kvaliteti i zanimljivosti.

Napet, jeziv i gledljiv. Nema razloga da ga ne pogledate.