Naziv filma: Knock Knock / Kuc Kuc (2015.)
Datum: 24.09.2015.
Redatelj: Eli Roth
Scenaristi: Eli Roth
Uloge: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas
Radnja: Keanu Reeves u ulozi obiteljskoga čovjeka Evana Webbera, kojem jedne večeri, nakon što mu obitelj ode na put, na vrata pokucaju dvije mlade i vrlo zgodne djevojke tražeći pomoć. Evan im odluči pomoći te ih pušta u svoju kuću. Ubrzo nakon ulaska, djevojke ga krenu zavoditi te Evan poopušta pod čarima zavodljivih djevojaka. Nakon noći seksa, Evan ni ne shvaća kakva ga borba za život očekuje.
Zemlja: SAD
Trajanje: 99 min
IMDb ocjena: 5
Naša ocjena:  5/10 
 
RECENZIJA:
 
U moru obveza i bitnijih stvari, napokon sam uhvatio vremena da pogledam dugo najavljivani horor Knock Knock. Odmah na početku moram priznati da me najviše veselila činjenica da iza istoga stoji odličan horor umjetnik Eli Roth i vrlo lako bih se mogao svrstati u fanove spomenutoga. Još od Hostela, koji mi se svidio na prvu, sve njegove filmove rado pogledam i u većini slučajeva nemam nekih većih zamjerki, što nažalost nije slučaj kod ovoga filma.
 
Dugo najavljivani Kuk Kuc, bez neke veće konkurencije odnio je titulu najdosadnijeg horora 2015. godine. Iako, gledajući početak filma, stvari su dobro krenule. Eli se posvetio karakteriziranju glavnoga lika Evana, kojeg glumi slavni Keanu Reeves. I taj sami uvod koji nam Evana prikazuje kao brižnoga i voljenoga oca, odličan je početak priče koja će poslije uslijediti.
 
 
Nakon kratkoga uvoda i opisa Evanove 'savršene' obitelji, njegova žena i dvoje djece odlaze van grada i Evana ostavljaju samoga kod kuće kako bi dovršio posao koji je počeo. U jednom trenutku na vrata mu pokucaju dvije vrlo atraktivne djevojke, koje ga mole za pomoć, pošto su se izgubile i pokisle su do kože. Naivni Evan pušta ih u kuću da se ugriju, a malo po malo shvaća da su se djevojke bacile u flertovanje i da je postao glavna meta njihove seksualne fantazije. Iako pozvani taksi dolazi pred sama vrata, Evan ne može odoljeti golim curama i upušta se u ludu noć, koju je mogao imati samo u najluđim snovima. Doduše, tko bi mu zamjerio? Kao što je sam i rekao, ponuđena pizza i k tome još i besplatna ne može se tako lako odbiti. Tek ujutro kad se probudi i shvati što je napravio za Evana počinje pravi pakao.
 
Iz gore napisane radnje, vidljivo je da je film itekako imao velike šanse i jako dobre temelje da se napravi odličan horor film, sa ili bez scena mučenja. Poznavajući Elijev rad i referirajući se na njegove dosadašnje horore poput Hostela, Roth je totalno zakazao što se tiče brutalnosti na kakvu smo u njegovim ranijim filmovima navikli. Doza brutalnosti i mučenja je svedena na minimum, a sve što smo dobili je par koliko-toliko dobrih scena koje nisu baš vrijedne nekog spomena.
 
Ono što me posebno iznenadilo je loša gluma Keanu Reevesa. Glumac s tolikim glumačkim stažom jednostavno ne može tako loše glumiti. Nažalost, u nekim scenama njegovo preglumljavanje je i više nego očito i jako je teško suosjećati s njegovim likom, kada je vidljivo da se sam glumac ne može povezati s istim. Jedina svjetla točka tog preglumljavanje je gluma ostatka glumačke postave, tj. Lorenze Izzo i Ane de Armas, koje su svoje uloge poremećenih djevojaka odglumile sasvim solidno.
 
Kada podvučem crtu, shvaćam da sam 'možda' potratio 99 minuta koliko traje sam film. 99 minuta bez napetosti i zanimljivosti. Neću biti toliko kritičan i reći da je najbolje preskočiti sami film. Slobodno ga pogledajte i poslije pogledanog jednostavno zaboravite, jer ipak je iza njega zvučno ime horor scene, Eli Roth, a ovaj komad postaje slabiji filmski dio njegove horor filmografije.