Vjerojatno niste znali, no gledanje horora može biti idealna dijeta i odličan recept za gubitak kilograma. Ovo nevjerojatno istraživanje provelo je Sveučilište u Westminsteru, koje je svojom studijom dokazalo da gledanje horora pomaže u topljenju kalorija.
Naime, gledanjem strašnih scena, kojima horor filmovi obiluju, srce kuca velikom brzinom, a na taj način brže i sagorijevamo kalorije.
 
Istraživači su mjerili tlak, puls, udisanje zraka, ali i otpuštanje ugljikovog dioksida.
Uz to, otkrili su da prosječan gledatelj gledajući horor film potroši tri puta više energije, a samim time i kalorija, nego da bulji u prazan ekran ili gleda film nekog drugog žanra.
 
Kada sve prebacimo u brojke i kalorije, prosječan broj izgubljenih kalorija po jednom horor filmu je 113. Što je jednako polusatnoj šetnji na otvorenom.
Naravno, nije svaki horor jednako učinkovit u gubljenju kalorija. U tome se segmentu najboljim pokazao horor 'Isijavanje', kada su ispitanici gledajući izgubili čak 184 kalorije.
 
Odmah iza Isijavanja, smjestile su se 'Ralje' s 161 kalorijom, 'Egzorcist' 158, 'Alien' 152, te 'Slagalica strave' s 133 izgubljene kalorije.
 
Što će reći, ako do sada niste imali pravi razlog za gledanje filmova horor žanra, pravo je vrijeme da krenete. 
Idi na vrh