Baš smo nedavno objavili članak o nedostatku horor filmova na našim TV programima ( Horor filmovi - Bigfoot naših TV ekrana ) i evo, napokon se dogodilo da će i ljubitelji horor žanra doći na svoje, doduše barem što se nekoliko horor filmova tiče, ako niste znali kasni termin iza ponoći, RTL Televizija je odlučila posvetiti horor žanru. Od jučer, kada je bio prikazan film Wolfman, horor ljubitelji moći će uživati svake subote u jednom horor filmu.
 
Popis filmova, nalazi se u nastavku članka.
 

01.11. - 'Posljednja kuća nalijevo'

Već slijedeću subotu (01.11.) svakako rezervirajte termin pred malim ekranima, pošto se prikazuje odličan horor/triler The Last House on the Left / Posljednja Kuća Nalijevo (1972). Ako niste upoznati s istim, svakako pročitajte recenziju, no ukratko; radi se o remaku horor klasika iz 1972. godine, koji je jako dobro prošao kod publike i pobrao dosta dobre ocjene. Ako ste ljubitelj takvog podžanra (torture porn), ovo je samo dodatan razlog da ga pogledate.
 

08.11.2014. - 'Devil'

Nakon toga, 08. studenog, također subota, na repertoaru se nalazi nadnaravni horor Devil iz 2010. godine. Bitno je za napomenuti da je prikazivanje ovog filma  svojevrsna premijera, pošto se sam film prvi put prikazuje u Hrvatskoj. Film je režirao John Eric Dowdle, a glavne uloge tumače Logan Marshall-Green, kojeg se sjećamo iz „Prometheusa“ i „Brooklyn Finesta“ te Chris Messina („Vicky Cristina Barcelona“, „Argo“).

15. i 22.11.2014. 'Zamračenje' i 'Armie Hammer'

 
Iduće dvije subote, točnije 15.11. i 22.11., također su rezervirane za dvije premijere.
Prva je „Zamračenje“ (Blackout) iz 2008., u kojoj su glavne uloge pripale Amber Tamblyn („127 Hours“, „House“, „The Increasingly Poor Decisons of Todd Margaret“), Aidanu Gillenu („Game of Thrones“) i Armie Hammer, u horor-trileru u kojem su tri osobe zaglavljene u dizalu, od kojih je jedna upravo slučajno ubila svog oca zlostavljača.
 

29.11.2014. - 'Izgubljena duša / The Unborn'

I za kraj je ostavljen horor film Izgubljena duša, iliti The Unborn, redatelja Davida S. Goyera, koji se proslavio kao scenarist posljednjih kino hitova koje smo imali prilike gledati na kino platnima.