Za nešto više od tri mjeseca u odabrana kina dolazi 'urenbesna' horor komedija 'Cooties (2015.)'. Istoj se vrlo radujemo, pošto znamo da iza nje stoji odlični Leigh Whanell, najpoznatiji po odličnim horor filmovima Saw / Slagalica strave (2004.) ili Insidious / Podmuklo (2010.).

Radnja filma vrti se oko virusa koji preko hrane dospije u jednu lokalnu školu. Posljedica virusa je kanibalski učinak na učenike te iste škole, a slijedeći na meniju ove, sada ne tako drage djece postaju njihovi učitelji.

Ako vam radnja filma zvuči poznato, onda ste se vjerojatno sjetili horora The Faculty, samo što je za razliku od radnje Cootiesa, tamo stvar obrnuta. Tamo pak bude zaražena grupa profesora. Također sam film ima i jaku poveznicu sa spomenutim The Facultyem, a to je odlični Elijah Wood, koji igra glavnu ulogu i to profesora koji se mora boriti protiv zaraženih učenika.

Film je do sada bio prikazan na raznim filmskim festivalima poput Sundance Film Festivala, gdje je oduševio i osvojio publiku, koji su film kratko i jasno opisali 'bezobrazno urnebesnim'. Jel to doista tako i mi ćemo se uvjeriti krajem rujna, kada bi film trebao doći i u naša kina.

Odlična scena iz trailera, kada netko od likova vikne djeci: 'Ljudi, ne smijete jesti učitelja!'

 

 

Idi na vrh