Od pristiglih tridesetak komentara, odlučili smo nagraditi pet autora koji osvajaju dvije ulaznice za premijeru horora Evil Dead (2013).

Nažalost, puno je dobrih prijedloga i komentara te ne možemo nagraditi sve Vas, stoga se zahvaljujemo svima na sudjelovanju te se nadamo da se igramo i ubuduće!

Onima koji su osvojili ulaznice čestitamo i nadamo se da ćete uživati na premijeri ovog dugoočekivanog horora!

Pet nagrađenih komentara je u nastavku članka!

Vaša Hororvizija.net

 

 

Po dvije ulaznice osvajaju osobe pod nickom:

Ivana

The Woman In Black - moj je najdrazi horor u posljednjih par godina! Vjeran književnom predlošku, ovaj film mi je ostavio dojam jedne guste, sablasne atmosfere i ugodne jeze, bas ono sto bi ovaj žanr i trebao biti. Jedina zamjerka mi je Harry Poter koji mi je ipak malo premlad za ulogu pomalo napaćenog čovjeka čija je supruga umrla...Inače, svaka preporuka za pogledati!

Tea

The Descent 

Iako je gore već spomenuto, nije ni čudo kad je to jedan od najboljih horora današnjice. Klasike ne trebam posebno spominjati jer je to kategorija za sebe, od kojeg ću vam uskoro poslati recenziju. Špilja užasa je odlično napravljen film, gdje klaustrofobično se hvatam sa krevet, kauč ili stolicu... ovisno odakle promatramo film i iskreno se nadamo da će sve proći. Još veći je doživljaj ako slušate preko slušalica sve zvukove... Volim kad me tako prestrave, a horori su najbolji sa svojim zvučnim efektima. Ako se mene pita, kraj ovog filma je jedan od najboljih krajeva u ovom stoljeću i opasno parira sa "Maglom". Za mene nije samo onaj horor koji će te preplašiti, već onaj o kojem ćeš razmišljati ne danima ili mjesecima poslije, već onaj kojeg ćeš drugima preporučiti i nekoliko godina nakon gledanja. Onaj koji na tebe ostavi snažan utisak - a to je upravo Špilja užasa!

Alibaba

Ponajbolji horor u zadnjih nekoliko godina je bez sumnje švedski „Let The Right One In“! U moru mediokriteta kad već i ptice na grani očekuju flop, Tomas Alfredson je pokazao da postoji i potpuno drugačiji kut gledanja na prožvakanu vampirsku tematiku te stvario dramatično, emocionalno snažno i atmosferično djelo! Briljantan casting nipošto nije na odmet kao ni poprilično neuobičajeni prikaz švedske svakodnevnice okupane u sniježnoj bijelini i socijalno osiromašenoj zbilji. Kao gledatelj nemam izbora doli cijeniti hrabrost ekraniziranja jednog ovako intrigantnog (da ne kažem šokantnog!) književnog predloška i to bez cenzuriranja pojedinih scena što je jako rijetko slučaj, barem u zapadnoj kinematografiji. Kapa dolje Alfredsonu a meni ostaje jedino da se nadam da mu ovo nije posljednji upliv u horor vode!

 

Toreto

Saw serijal

Slagalica strave, moj najdraži i najbolji horor film od 2000. godine na ovamo. (jedan od razloga zašto sam ga tu postavio). Još nekoliko razloga zašto mi se sviđa je to da nije nekakav tipični hororac o duhovima, zombijima, istjerivačima đavla... Nego nešto potpuno novo i jako zabavno. Jigsaw, asistent "ubojica" koji odabire žrtve koje su drogeraši, ubojice, ili nešto treće, dakle ne odabire nevine žrtve nego one koji su nešto zgriješili u životu, to je još jedan od pluseva zašto je film dobar.

Ne znam što da više spomenem a da ne preskočim, tako da ću pohvaliti cijeli film, od glume, scenarija, priče.... I da, prvi dio ima najbolji twist koji sam ikad vidio, a gledao sam puno filmova. Oni koji su gledali film znaju o čemu govorim

Marija

Tucker & Dale vs. Evil ( 2011 ) ...definitivno moj izbor! Komedije mrzim, horore obožavam, a ovaj film me potpuno uvjerio da ta dva žanra itekako mogu biti spojiva...i ne samo to 

Urnebesno-strašna avantura glavnih protagonista ne ostavlja ravnodušne ni one najokorjele horrormrsce a niti one koji se poput mene, ne mogu smijati na blesaste komedije!