Naziv filma: The Reef / Greben (2010)
Datum: 17.04.2011.
Redatelj: Andrew Traucki
Scenaristi: Andrew Traucki
Uloge: Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley,Adrienne Pickering
Radnja: Morska avantura grupe prijatelja pretvora u noćnu moru preživljanja kada im se jedrilica prevrne, a putnici se pokušavaju spasiti popevši se na njezin trup. Odande vide da je kobilica jedrilice otrgnuta. Procijenivši situaciju, Luke odluči da moraju plivati do obližnjeg otoka ako žele preživjeti. Plivati ili čekati? Četvero se odluči na plivanje, no u vodi shvaćaju da ih prati veliki morski pas.
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 34min
  • Naša ocjena7.5/10

Naziv filma: Piranha 3D / Piranha 3D (2010.)
Datum: 20.8.2010.
Redatelj: Alexandre Aja
Scenaristi: Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Uloge: Elisabeth Shue, Jerry O'Connell, Richard Dreyfuss
Radnja: Kada manji potres otvori podzemno jezero i stotine drevnih piranha postanu slobodne,  mnogi će se neznanci morati povezati žele li preživjeti iznenadnu apokalipsu.
Zemlja: SAD
Trajanje: 88 min
IMDb ocjena: 5.5
Naša ocjena: 7.2/10 

Naziv filma: Backcountry / Divljina (2015.)
Datum: 20.03.2015.
Redatelj: Adam MacDonald
Scenarist: Adam MacDonald
Uloge: Missy Peregrym, Eric Balfour, Jeff Roop
Radnja: Mladi par, Alex i Jenn odlaze na kampiranje kako bi proveli jedno vrijeme skupa daleko od gradske vreve. Kako je Alex samoprozvani poznavalac šume u koju su se uputili, Jenn ni ne sluti da će se kampiranje ubrzo pretvoriti u pravu noćnu moru kada se nađu na životnom području jedne od najopasnijih šumskih životinja, crnog medvjeda, bez karte i mobitela, potpuno izgubljeni u divljini.
Zemlja: Kanada
Trajanje: 92 min.
IMDb ocjena: 6.1
Naša ocjena: 7.1/10 
 

Naziv filma: Frozen / Smrznuti (2010.)
Datum: 25.3.2010.
Redatelj: Adam Green
Scenaristi: Adam Green
Uloge:Shawn Ashmore, Emma Bell, Kevin Zegers
RadnjaDan, djevojka i njegov najbolji prijatelj Joe odluče svoje slobodno vrijeme provesti na obližnjoj planini, krateći vrijeme skijanjem, snowboardanjem i dobrom zajebancijom. Noćna mora počinje kada žičara na pola puta stane i svjetla se krenu gasiti, otprve smiješna situacija, trojcu postaje sve jasnije da su zaglavili sami na žičari, a slijedeće otvaranje je tek za tjedan dana...
Zemlja: SAD
Trajanje: 93 min
IMDb ocjena: 6.2
Naša ocjena: 6.5/10 

Naziv filma: Rogue / Užas iz rijeke (2007.)
Datum: 24.7.2008.
Redatelj: Greg McLean
Scenaristi: Greg McLean
Uloge: Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington
Radnja: Kada se grupi turista na izletu iz snova pridruži gigantsko čudovište australijske prašume - ogromni krokodil, preostaje im se svim silama boriti za vlastiti život i tako pokušati preživjeti.
Zemlja: SAD
Trajanje: 99 min
IMDb ocjena: 6.3
Naša ocjena: 6.8/10 

 "- Kad grupa znanstvenika otputuje zajedno u udaljeni Borneo, kako bi pronašli crvenu orhideju, cvijet koji garantira vječni život, ni ne slute tko će ih tamo dočekati. Grupa gladnih mesožderki, točnije divovskih anakondi, koje su tako velike i inteligentne zahvaljujući spornoj orhideji."

Potkategorije

Idi na vrh