Naziv filma: Wind Chill / Ubojita hladnoća (2007.)
Datum: 3.8.2007.
Redatelj: Gregory Jacobs
Scenaristi: Joe Gangemi
Uloge: Emily Blunt, Ashton Holmes, Martin Donovan
Radnja: U vrijeme božićnih praznika dvoje studenata upute se kući nepoznatim dijelom autoceste. Nakon što dožive prometnu nesreću i zapnu u snijegu, ni ne slute kakvo zlo vreba iz mraka okružene šume. Ubrzo postaju žrtve zlih duhova drugih putnika koji su umrli na istoj toj cesti.
Zemlja: SAD
Trajanje: 91 min
IMDb ocjena: 5.9
Naša ocjena: 6 /10 
 
RECENZIJA:
 
Kraj toliko neispunjenih želja, sve što je mlada studentica (koju glumi odlična Emily Blunt), htjela za sebe je povratak u obiteljski dom u vrijeme božićnih praznika. Nažalost, planovi za put avionom joj se ubrzo izjalove, a jedina nada joj je zajednička vožnja s kolegom s faksa. Ubrzo nakon što krenu na put, njihov odnos je više nego nategnut, a kada skrenu s ceste, djevojka shvaća da se nešto  čudno događa. Postaje sve više nepovjerljiva prema njemu, do trenutka kada dožive prometnu nesreću. Ubrzo shvati da  zlo nije kraj nje u autu, već vreba iz snijegom prekrivene šume.
 
 
Gledajući radnju 'Ubojite hladnoće' stječemo dojam da se radi o nećem već viđenom na malim ekranima. Pogotovo kad par doživi prometnu nesreću, tek tada shvaćamo da nas dijele trenutci od scene kada će poludjeli redneck dojuriti iz obližnje šume i iskasapiti ovo dvoje studenata. No na sreću, prvi pogled vara. Glavnu ulogu negativaca, ako ih možemo uopće tako i nazvati preuzimaju duhovi poginulih putnika na istoj toj cesti i upravo su oni najviše  zaslužni za dosta dobru i napetu atmosferu.
 
Fillm nije ništa posebno, no svakako odskače u moru jednih te istih horora. Ima krasni uvod u priču, dobru atmosferu i talentirani glumački par.
 
Što se tiče same kritike, ona je dosta pozitivna. Najviše zamjerki idu brzini same radnje, za koju su neki procijenili da je prespora. Osobno gledajući, mislim da je tempo iste dosta dobro pogođen i da ima jako malo, ili da nema uopće dijelova koji su dosadni ili negledljivi.
Devedeset minuta, koliko traje sam film je i više nego dovoljno da se razradi priča i ispriča sve ono što se ispričati treba.
 
Spomenimo još samo da je film starijeg datuma, tj. izašao je 2007. godine, ali mi je do danas ostao u jako dobrom sjećanju.
Stoga vrijedi ponoviti već 'naučeno gradivo.