Naziv filma: The Visit / Posjeta (2015.)
Datum: 11.11.2015.
Redatelj: M. Night Shyamalan
Scenaristi: M. Night Shyamalan
Uloge: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan
Radnja: Nakon što ih majka pošalje djedu i baki, koje nisu vidjeli nikada u životu, Becca i Tyler ni ne slute što krije bakina kuća kada mrak padne.
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 34min
IMDb ocjena: 6.2
Naša ocjena:  6.8/10 
 
RECENZIJA:
 
Kada znate da iz filma stoji 'Blumhouse', producentska kuća koja je radila hvaljene filmove poput 'Šesto čulo' ili 'Misteriozni znakovi', onda budite sigurni da se ispred vas nalazi kvalitetan filmski uradak. Koliko kvalitetan, to ostaje da sami procijenite.
Ono što me posebno dojmilo je priča koja je dosta neobična i vrlo zanimljiva. Dok je lokacija stare farme na kojoj žive, pomalo čudni djed i baka i više nego odlično pogođena i ima pravi horor štih za ispričati sve ono što je Shyamalan naumio u sat i pol koliko sam film traje.
 
Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
 
Pod sloganom 'Nitko vas ne voli kao djed i baka', brat i sestra odluče se upustiti u putovanje koje ih vodi pravo k djedu i baki, koje nažalost nisu nikada vidjeli u svome životu. I ne zato što nisu htjeli, već je njihova majka sve kontakte prije 15 godina prekinula sa svojim roditeljima, a ne komuniciranje između njih dovodi do toga da su djed i baka postali živa nepoznanica za njezino dvoje djece.
Nakon što oduševljeni dođu na gore spomenutu farmu gdje djed i baka žive, klinci ni ne slute kakve sve tajne krije stara farma, pogotovo kad se mrak spusti, a oni glasno i jasno budu upozoreni da ni slučajno ne izlaze iz svoje sobe iza pola deset.
Naravno, klinci ko klinci, radoznali i znatiželjni morat će saznati što se tono događa iza zatvorenih vrata njihove sobe, a upravo bi ih ta radoznalost mogla koštati. Kako dani prolaze i kako se bliži kraj, sve samo ne ugodnog druženja s bakom i djedom, šanse da se živi i zdravi vrate svojoj kući sve su manje.
 
Zanimljivo je spomenuti da je većina kritike bila neodlučna kada je opis samoga filma na stvari. Film je mješavina horora i komedije, ali bez obzira na to 'Posjeta' je izuzetno zanimljiv i zabavan, pogotovo za gledanje u društvu.
Uz to ima i odličnih 'trzajnih' momenata koji će se horor ljubiteljima posebno svidjeti.
 
Bez da vam previše spoilam, sjećam se posebne scene u kojoj baka moli unuku da uđe u peć kako bi ju očistila. Spooky, što ne?
 
Jedina mana, barem što se tiče mene je način snimanja. Pošto nisam fan snimanja iz perspektive glumaca i njihove kamere koje nose uokolo, to bi bila po meni najveća mana.