Naziv filma: Cabin Fever 2: Spring Fever / Koliba straha 2
Datum: 24.20.2009.
Redatelj: Ti West
Scenaristi: Joshua Malkin
Uloge: Rider Strong, Noah Segan, Alexi Wasser
Radnja:Sve počinje s mladićem kojeg udari školski autobus, a završava masakrom. Opasni virus koji uzrokuje raspadanje tijela pojavi se u poznatoj flaširanoj vodi. Matura će za učenike postati noćna mora jer će se svi, koji su pili zaraženu vodu, razboljeti i početi se raspadati
Zemlja: SAD
Trajanje: 86 min
IMDb ocjena: 4.3
Naša ocjena: 6.0/10 
 
RECENZIJA:
 
Trebalo je par godina razmaka da dobijemo nastavak ovoga vrhunskoga horora. Ovoga puta imamo više žrtva, jer u film su uključeni tinejdžeri kojih ima napretek. Maturanti se pripremaju za maturalnu večer, ni ne sluteći da je voda koju su dobili zaražena virusom, koji je pobio cijelu ekipu prvoga dijela. Svi zaraženi počet će se raspadati po dijelovima, a oni koji nisu zaraženi, ne znači da su imali više sreće, jer izvući živu glavu od karantene, neće biti nimalo lako.

Unatoč oštrim kritikama i niskim ocjenama, solidan drugi nastavak donosi nam još jedan prikaz ubojitog virusa koji se brzinom munje prenosi s žrtve na žrtvu. 

Kritika ga je pokopala, jer ga je vjerojatno gledala kao neki ozbiljan horor film od kojeg se očekivalo puno, a dobilo malo. No, ako ga budete gledali s zabavne strane vjerujemo da se nećete razočarati.