Naziv filma:  Darkness Falls (2003.)
Datum: 24.1.2003.
Redatelj: Jonathan Liebesman
Scenaristi: Joe Harris
Uloge: Chaney Kley, Emma Caulfield, Antony Burrows
Radnja: Nakon što su je nepravedno optužili za užasan zločin, nevinu staricu je jedne večeri izmasakrirala poludjela masa ljudi. Legenda kaže da njezin osvetoljubivi duh luta gradom i progoni one koji ju vide u mraku. Upravo to se dogodilo mladom Kyleu. Jedne noći je vidio Matildu i iako joj je uspio pobjeći, njegova je majka brutalno ubijena. Ili je to bila samo halucinacija?
Zemlja: SAD
Trajanje: 86 min
IMDb ocjena: 4.9
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Progonjen bolnim sjećanjima na tu stravičnu noć i mučen krivnjom, Kyle si nikad poslije toga nije dopustio da bude u mraku. Jednog dana dobija poziv od svoje školske ljubavi Caitlin čiji devetogodišnji brat Michael ima iste more koje su dovele Kylea na rub ludila. Odlučuje vratiti se u rodni grad i suočiti se s užasom iz djetinjstva koji ga čeka, stvarniji no ikad...

 

Radnja filma je u svakom slučaju zanimljiva. Iako bi  film prije strpali u skupinu Duhovi i prikaze, jer Matilda je  duh starice koji se vraća kako bi se osvetio mještanima za ono što su joj učinili u prošlosti.

Film je izašao 2003. godine, poslije toga bilo je dosta priča da će se snimati nastavak filma, ali kraj prvog dijela i nije omogućio baš stabilnu priču koja bi podržala nastavak.

Možda i bolje, jer nastavci uvijek nekako budu lošiji od prvih dijelova, tako da je Darkness Falls ostao samo na tom jednom solidno dobrom dijelu.