Naziv filma: Hostel / Hostel (2005.)
Datum: 6.1.2006.
Redatelj: Eli Roth
Scenaristi: Eli Roth
Uloge: Jay Hernandez, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson
Radnja: Trojica prijatelja uživaju u čarima amsterdamskog noćnog života, sve dok im  jednu večer, neki ruski klinac ne predloži put u Slovačku, gdje su po njegovim riječima lake cure na svakom koraku. Došavši u Slovačku, prijavljuju se u obližnji Hostel, gdje jedan po jedan nestaju.
Zemlja
Trajanje
IMDb ocjena:
Naša ocjena: 5.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Jedan od najboljih horor filmova koji su 2005./2006. godine isplivali na horor površinu. Ako ste u potrazi za filmom koji ima solidno razrađenu priču s dodatkom prilično brutalnog torture porna, onda je Hostel definitivno film koji bi trebali pogledati.
 
Priznajemo, možda smo i nismo objektivno pošto je ovo je jedan od naših omiljenih filmova. U ovome filmu priča se o onome neviđenom. Organizacija koja otima ljude i prodaje ih bogatašima koji ih muče na najgore i najbolesne načine. Jest da je priča prilično nategnuta, no ovakve i slične ideje sve češće možemo gledati na filmskim platnima i to do te mjere da se zapitamo, postoji li to i u stvarnome životu?
 
Zanimljivost samoga filma je ta da je na film potrošeno nevjerojatnih 150 galona krvi, a mjesto radnje je umobolnica, koja je valjda i danas u uporabi.

Pun scena mučenja i spomenute krvi, nekome će se svidjeti, nekome neće, očekivanja su različita, ali film je sasvim solidan i gledljiv.