Treća sezona, ove mega popularne serije je iza nas, a četvrta nam stiže već ove jeseni. Ne sumnjamo da će Freak Show pod palicom genijalnog Ryana Murphya i ove godine oduševiti milijune fanova Američke horor priče.
Ova horor serija definitivno je svojevrsan televizijski fenomenom koji je od trenutka kada je izašao pilot na TV ekrane osvojio i kritiku i publiku. Svakom novom epizodom rekord gledanosti je sve veći, a svaka nova sezona je gledanija od prošle. 

U sklopu toga, u nastavku članka vam donosimo 7 zanimljivosti vezanih uz samu seriju, za koje sigurno niste znali. 
1. Sjećate li se lika Pepper iz druge sezone?
Upravo je na lik same Pepper svaki dan prije snimanja utrošeno preko tri sata posla,  kako bi se pravilno postavila maska koju nosi glumica te kako bi se nanijela sva moguća šminka koja lijepu i zgodnu glumicu pretvori u ovaj lik.2. Kako bi se u potpunoj tajnosti zadržala sama radnja serije, glumci nisu dobili cijele scenarije, kao što je običaj, već su za svaku epizodu dobivali samo svoje linije teksta, koje su učili pred samo snimanje. Što se na kraju i pokazalo jako dobrim potezom. Kako završava koja sezona i kako koji lik završi ne znaju ni sami glumci koji ih tumače, sve do trenutka kada trebaju snimiti upravo tu završnu scenu.

3. Ukletu kuću u kojoj se snimljena radnja prve sezone već ste mogli vidjeti u seriji Buffy, ubojica vampira, jer je upravo ta kuća bila dio radnje i ove popularne vampirske serije. Inače samo imanje ima i svoj naziv, Rosenheim Mansion, a svojevremeno je i uvedeno kao dio turističkog obilaska kod većine američkih turističkih agencija.4. Poznati glumac Chris Zylka trebao je od početka serije biti dio glavne glumačke postave, no zbog odbijanja da obrije glavu, Ryan Murphy je otkazao suradnju s mladim glumcem.

5.Najpoznatije glumačko ime same serije, Jessica Lange, u početku je bila zamišljena samo kao sporedan lik prve sezone, koji se trebao pojaviti samo u nekoliko scena. Nakon što je svojim glumačkim talentom osvojila publiku, kreatori serije prepoznali su njezin glumački talent, proširili njezin lik u prvoj sezoni te radnju druge sezone povjerili upravo njoj. Takav potez pokazao se itekako pametnim, pošto je Jessica postala zaštitno lice same serije, a fanovi danas ne mogu zamisliti samu serije bez lika ove talentirane glumice.

6. Vjerojatno mislite da Američka horor priča i serija Glee nemaju baš ništa zajedničko? - Onda se varate. Imaju zajedničkog kreatora - Ryana Murphya.

7. Zach Quinto i Sarah Paulson dugogodišnji su prijatelji, a svoje prijateljstvo samo su još više produbili dolaskom na set Američke horor priče.
Idi na vrh