Dodjela Oscara je pred vratima, a jedna druga dodjela je tek završila. Riječ je o dodjeli AACTA nagrada, koje dodjeljuje Australijska akademija filmske i televizijske umjetnosti. To je najveća filmska nagrada koju neki film može osvojiti na australijskom kontinentu i u rangu je sa samim Oscarom, kojeg pak dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti .
Kao i kod Oscara, AACTA nagrade se dodjeljuju najboljim ostvarenjima u filmskoj i televizijskoj industriji, uključući redatelje, scenariste i glumce.
 
Ove godine na AACTI je briljirao jedan nama vrlo poznati horor film. Riječ je o hororu The Babadook (2014.), koji je bio nominiran u više kategorija. 
Osvojio je nominacije za: najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji originalni scenarij, najbolju glumicu i najbolju produkciju
No, kako sve ne bi ostalo na nominacijama, The Babadook je pokupio i najvažnije nagrade u nominiranim kategorijama. 
Tako je sam horor osvojio AACTA nagradu za najbolji film, za najbolju redateljicu (Jennifer Kent), najbolju glumicu (Jessica Kent) te za najbolji originalni scenarij, također iz pera same Jessice Kent.
 
Osvojene nagrade samo su velika satisfakcija i priznanje za odlično horor ostvaranje 2014. godine, koje svakako, ako već niste, morate pogledati.
Odlična atmosfera, odlična gluma i scenarij, pravi su filmski zgoditak, kojeg ne želite propustiti.
 
Idi na vrh