Naziv filma: You're Next / Gosti za odstrel (2013.)
Datum: 23.8.2013.
Redatelj: Adam Wingard
Scenaristi: Keith Calder, Jessica Wu, Simon Barrett, Kim Sherman
Uloge: Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn
Radnja: Kada se banda maskiranih, sjekirama naoružanih ubojica iznenada pojavi na obiteljskom okupljanju, bespomoćne žrtve izgledaju prepuštene na milost i nemilost krvnika, sve dok neželjena gošća obitelji se ne pokaže kao najtalentiranija ubojica
Zemlja: SAD
Trajanje: 94 m
IMDb ocjena: 6.5
Naša ocjena: 6.0/10 
 
RECENZIJA:
Redatelj Adam Wingard, nakon uspješnica VHS 1 i 2 snimio je odličan film zanimljivoga naziva 'Gosti za odstrel'. Koliko je sam film izvrstan i uspješan govore osvojene nagrade na brojim filmskim festivalima. Posebno se istaknuo na Fantastic Festu u Austinu gdje  je osvojio nagrade u kategorijama najboljeg filma, najboljeg redatelja, najboljeg scenarija (Simon Barrett), najbolje glumice (Sharni Vinson).
Sve osvojene nagrade dovoljan su pokazatelj kako se radi o filmskom ostvarenju kojeg horor fanovi nikako ne smiju prepustiti. Wingard je napravio profitersko čudo jer je film imao jako mali budžet (milijun dolara), a zaradio je u cijelom svijetu oko 27 milijuna dolara. U svakom slučaju, odličan biznis.
 
Vrsta horor podžanra, kućna invazija, kojoj pripada i ovaj film je u zadnjih desetak godina dosta plodno tlo za mnoge redatelje. Prisjetimo se samo filmova Ils / Them - Oni (2006.), The Strangers / Stranci (2008.), Unutra (2007) itd. Svi ti filmovi imaju sličnu premisu, dok nas upozoravaju da moramo dobro zaključati vrata prije odlaska na počinak. Iako ideja filma i nije nešto originalna, ali je zato realizirana maestralno. Početak filma je nešto slabiji od ostatka, jer nema nikakvog uvoda pa oni koji izdrže prvih 10-15 minuta gledanja ostat će napeto sjediti ispred monitora ili ekrana do samoga kraja. Sve započinje na način da dobrostojeći par Aubrey i Paul Davison odlaze u udaljenu kuću na selu izvan grada, kako bi proslavili svoju 35. godišnjicu braka. Godišnjicu braka s njima slavi i njihova cijela obitelj, točnije četvero odrasle djece i njihova pratnja. No, prije nego večera i druženje može početi u potpunosti sve ode kvragu.
 
 
Trojica muškaraca u zastrašujućim životinjskim maskama (tigar, lisica i janje) i naoružani lukom, strijelom i sjekirom počinju napad na obitelj Davison u učinkovitom i brutalnom stilu. Kontinuirano, neumorno i nemilosrdno nasilje nikada ne prestaje. Česte su zavrzlame i preokreti što rezultira minimalnim zamorom. Likovi na čelu s Erin su prisiljeni ili se oduprijeti i boriti ili prihvatiti smrt. Dakle, borba za puko preživljavanje. Dalje nećemo ulaziti u priču jer bi je spojlali, a ovakve uratke se ne smije spojlati već treba pustiti gledatelje da uživaju u ponuđenom. 
 
Glavna glumica talentirana Australka Sharni Vinson (također  model i plesačica) u ulozi Erin je slobodno možemo reći briljirala. Od početka do kraja zadržala je visoku razinu koncentriranosti i predanosti te se vidjelo da je unijela svoj vlastiti karakter neslomljive žene u samu ulogu. Lijepa cura-žena koja zna barati s raznim vrstama oružja i oruđa i sve sa karizmom. Kud ćete više. :)
Gosti za odstrel su s jedne strane 'prepametan film' za fanove franšize Slagalica strave, a s druge strane prosječni gledatelji možda film neće shvatiti dovoljno ozbiljno jer se ipak radi o horor slasheru. Ako ga pak shvate ozbiljno uživat će maksimalno. Naša preporuka.