Naziv filma: Insidious: Chapter 3 / Astralna podmuklost: Poglavlje 3
Datum: 5.7.2015.
Redatelj: Leigh Whannell
Scenaristi: Leigh Whannell
Uloge: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson
Radnja: Vidovnjakinja Elise pokušat će pomoći nesretnoj djevojci Quinn da stupi u kontakt sa svojom preminulom majkom. Nažalost, njihov ponovni kontakt spriječava demon koji želi ukrasti Quinninu dušu. Elise ponovo mora ući u svijet mrtvih i izbaviti Quinn dok ne bude kasno.
Zemlja: SAD
Trajanje: 97 min
IMDb ocjena: 6.2
Naša ocjena: 7.0 /10 
 
RECENZIJA:
 
Iako je od same premijere prošlo već skoro tri mjeseca tek sam danas odlučio napisati recenziju samoga filma. Ne zato što nisam film pogledao, dapače, pogledao sam ga isti dan kada je došao u kino dvorane, već iz razloga što sam čekao da uhvatim dovoljno vremena kako bih ga pogledao još jednom. Zaslužuje li treći nastavak Insidiousa zbilja trošenje dragocjenog vremena? - Zaslužuje svakako i to iz više razloga.
 
Kada je izašao prvi nastavak sjećam se da je masa horor fanova bila oduševljena viđenim. Na svu sreću, to oduševljenje nije previše splasnulo ni u trenuku kada je svjetlo dana ugledao drugi nastavak, tada već popularnoga horor filma. Naravno za očekivati je bilo da ćemo uskoro dobiti  još koji nastavak, što zbog zarade, što zbog rješavanja nekih neodgovrenih pitanja. Zarada je svakako bila pravi pokretač snimanja novih dijelova, no s druge strane, iz viđenog se vidi da se već uigrana ekipa potrudila napraviti film, koji će ličiti na nešto i koji neće biti samo 'mlaćenje mrtvoga konja', kada su nastavci u pitanju.
I doista, prequel prva dva dijela, tj. Treće poglavlje, zbilja je jedan solidan horor film, mada se radi već o trećem nastavku.
 
 
Čitajući dosta recenzija kroz ova tri mjeseca došao sam do zaključka da je većina horor fanova zadovoljna viđenim i većina će mu bez razmišljanja dati poveću ocjenu, što zbog solidne glume, koja je i u prva dva nastavka bila jako dobra, pa se ta praksa nije promijenila ni ovdje. Što zbog odličnoga scenarija i jezive horor atmosfere koja je prožeta već od prvog trenutka kada doživimo 'trzavu' scenu.
Ono s čim publika nije bila zadovoljna je nedovoljna razrada drugoga svijeta, tj. svijeta mrtvih i mišljenja sam kao i oni, da su se događanja u tom dijelu svakako trebala malo više razraditi, kako bi sam film bio jedna zaokružena cijelina.
 
Gledajući sam film primjetit ćete da nas sam Whannell nekoliko puta 'cima' i stvara upravo one jezive trenutke zbog kojiih i gledamo horor filmove. Oni su vrlo zastrašujući jer imaju tišinu  koja se koristi kao pozadina kako bi baš ti strašni trenutci bili središnja točka horor scene. Kako sam gore i spomenuo, ovaj nastavak je prequel prva dva nastavka i upravo nas on uvodi u svijet neustrašive Elise, medija koji se u prvim nastavcima udružila s nezaboravnom obitelji Lambert u borbi protiv demona koji su prisutni svuda oko nas. 
 
'Insidious 3' je svakako odličan treći nastavak, već poznate horor franšize i zbilja ga je šteta ne pogledati.