Ovih dana na svjetlo dana izašla je lista najmorbidnijih filmova na svijetu. Naravno, veliku većinu liste popunili su filmovi horor žanra, a dobra većina njih je itekako poznata horor ljubiteljima.

Kriteriji za 'najmorbidniji film' svakako su bile brutalne scene nasilja, litre i litre krvi, i ostale scene nasilja, no jedan od važnijih kriterija svakako je bila sama morbidnost filma. Najviše zbog svoje čudne i bizarne priče koja vodi sam film. Većina filmova s ove morbidne liste svakako je zabranjena na većini filmskih festivala, što same kreatore nije ni malo začudilo, jer su se tome vjerojatno i nadali.

U nastavku članka donosimo vam samu listu.

1. Srpski film / A Serbian Film (2010.)

Prvo mjesto najmorbidnijeg filma prema ocjenama korisnika IMDb stranice, s velikom prednošću odnio je film naših susjeda, pod imenom Srpski film / A Serbian Film iz 2010. godine. U filmu glume poznati Srđan Todorović i Sergej Trifunović, dok je redateljsku palicu imao Srđan Spasojević. Zbog svoje morbidnosti i velike količine nasilja, upravo je ovaj film zabranjen na filmskom festivalu San Sebastian.

2. Father's Day (2011.)

3. The Human Centipede II (Full Sequence) (2011.)

4. Faces of Death (1978. - dokumentarni)

5.  Saw / Slagalica strave (2004.) / Saw / Slagalica strave I, II, III, IV / Saw VII / Slagalica strave 7

6.  Martyrs / Mučenice (2008.)

7. Inside (2007.)

8. Ilsa: She Wolf of the SS (1975.)

9. Meatball Machine (2005.)

10. Cannibal Holocaust (1980.)

Ostatak mjesta zauzeli su i horori poput I Spit on Your Grave / Pljunem ti na grob (2010.)Hostel ...

Idi na vrh