Kada na Sjevernom polu padne meteor, kapetan američkih snaga, Patrick Hendry, zajedno sa svojom ekipom kreće prema mjestu pada. Došavši tamo nalazi neobičnu okruglu letjelicu i neko humanoidno biće u njoj. Kada ga izvuku iz leda, odluče ga ponijeti u bazu. Ubrzo poslije toga primjete da biće povoljno utječe na sve biljke u bazi, no nakon što ubije njihovog psa, počinju shvaćati da je riječ o nimalo dobroćudnom stvoru i da su im životu ugroženi.

 Recenzija:

Odlično remek-djelo redatelja Christina Nybya, među prvim je filmovima koji su se tematski okrenuli izvanzemaljskoj invaziji, a mnogi fanovi ga drže ujedno i najboljim takvim filmom. Kako se o NLO-u i sličnim stvarima, 1951., znalo jako malo, The Thing je bio odličan uvod u do tada neistraženo područje koje je sve zanimalo. Upravo je ta činjenica zaslužna zašto je film odjeknuo u svačije uši te stekao obožavatelje i publiku diljem svijeta.

Scenarist Charles Lederer na vrlo je zanimljiv način pristupio samoj temi, te je literarnu znanstvenu fantastiku iz "space opere" transformirao u filmsko djelo koje i danas ima status filmova koje morate pogledati. Samu priču na detaljniji način tridesetak godina poslije, obradit će slavni Carpenter (The Thing 1982.), no gledajući sve zajedno, ni sam John ne odstupa od temelja koje je postavio Lederer. Najveća promjena dogodila se na samom Stvoru, koji je dobio nešto izmjenjen izgled.

Od samog početka i  polaganim otkrivanjem neobičnog bića, razvija se sjajna dramska tenzija i tjeskoba koja je prožeta cijelim filmom. U par scena čak uspijeva i preplašiti samog gledatelja.

Odličan filmski horor temeljac, koji je zaslužan za još bolji The Thing (1982.) svakako vrijedi pogledati.