Naziv filma: Clown / Klaun (2015.)
Datum: 15.03.2015.
Redatelj: Jon Watts
Scenarist: Jon Watts
Uloge: Laura Allen, Eli Roth, Peter Stormare
Radnja: Kada im dogovoreni klaun otkaže rezervaciju za rođendansku proslavu, Kent pronalazi odijelo staroga klauna, koje odluči obući i obradovati svog devetogodišnjeg sina. Zabava prođe u najboljem redu, a Kent oduševi sve prisutne glumeći klauna. Svakim danom Kent se sve više pretvara u klauna, ali ne onoga dobrog na kakvog su djeca navikli, već klaunskog demona koji krene opsjedati samoga Kenta.
Zemlja: SAD
Trajanje: 100 min.
IMDb ocjena: 5.7
Naša ocjena: 6/10 
 
 
RECENZIJA:
 
Moramo priznati da smo dugo čekali da Clown ugleda svjetlo dana. Iako ga nije pratila neka medijska pompa, niti je imao neke veće najave, horor publika bila je dovoljno upoznata s nadolazećim hororom. Sam film to najviše može zahvaliti i najpoznatijem imenu u postavi, a to je Eli Roth. U nekoliko intervjua, Eli je 'Klauna' više puta i hvalio.
 
Sudeći po traileru, priznajemo da smo očekivali nešto više od onoga što nam je servirano u 100 minuta. Sama ideja je odlična, a klauni ubojice, uvijek su izazivali jezu i strah kod publike i uvijek su bili odličan horor temeljac za svakojake horor priče.
Tako i ovdje imamo odličan materijal za snimiti odličan horor film. Nažalost, da smo dobili odličan i napeti horor, nismo.
Film bi mogli podijeliti na dva dijela. Prvi dio je dosta usporen, a mogli bi reći i dosadan, dok je drugi dio puno napetiji, strašniji i puno je više u zanimljiviji od prvoga dijela.
 
Uloge su podijeljene sasvim solidno i što se tiče glumačkoga dijela, tu nemamo neke zamjerke. Čak je i mali Distefano (dječak Jack) svoju rolu odradio i više nego dobro, dok je Laura Allen također svjetla točka filma.
 
Unatoč odličnoj priči, cijelo vrijeme imamo osjećaj da nešto 'fali' za onaj pravi horor štimung na kakav smo navikli kada su Rothovi filmovi u pitanju. Sjetimo se samo Kolibe straha, Hostela, Posljednjeg egzorcizma...Sve su to horori koji imaju ono nešto, a to nešto je u 'Klaunu'u potpunosti nedostajalo.
 
Trebalo li zato preskočiti gledanje horora Clown? - Ne trebamo. U 'moru' svakakvih loših i dobrih horor filmova, Klaun svakako zaslužuje srednju ocjenu. Najviše iz razloga jer je gledljiv i donekle zanimljiv. Čisto solidan da popunite tih 100 minuta slobodnog vremena.