Naziv filma: Drag Me to Hell / Odvuci me u pakao (2009.)
Datum: 29.03.2009.
Redatelj: Sam Raimi
Scenarist: Sam Raimi, Ivan Raimi
Uloge: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier
Radnja: Cristine radi kao službenica u jednoj velikoj banci. Nakon što odbije zahtjev stare gospođe Ganush za produženjem stambenog kredita, na Cristine bude bačena kletva koja pretvori njezin život u pravu noćnu moru.
Zemlja: SAD
Trajanje: 99 min.
IMDb ocjena: 6.6
Naša ocjena: 8.0/10 

Na samom početku filma upoznajemo Christine Brown koja radi kao bankovna službenica u velikoj gradskoj banci. Već duže vrijeme živi s dečkom Clayom, normalan uobičajeni život. Život teče normalnim tokom, sve dok se jednog dana u njezinoj banci ne pojavi misteriozna starica, imena Ganush. Razlog staričinog dolaska je produženje hipotekarnoga kredita. Christine prvo odluči izaći starici u susret i produžiti joj kredit, ali ponukana šefovom opaskom, ako želi postati zamjenica direktora mora biti čvršća kod takvih odluka, predomisli se i odbije produženje kredita.

Christine i ne sluti kakvo je zlo navukla na sebe, jer tajanstvena gospođa Ganush je stara vještica koja se bavi crnom magijom, pomoću koje baci kletvu na Christine.

Što se tiče same radnje, ona je i više nego odlična i nadasve zanimljiva. Još ako ste fan vještica i kletvi, ovo je prava poslastica za vas.

Ovo je jedan od onih filmova koji svakako morate pogledati. Film je  zanimljiv, dok su uloge solidno podijeljenje. Starica koja glumi gospođu Ganush je dosta jeziva i sami efekti u filmu su zbilja vrhunski, tako da morate imati na umu da ćete se i protresti koji put gledajući sam film. Što je i cilj kod samih horor filmova.

Ono što nas je posebno oduševilo kod ovoga horora je originalnost za koju baš i ne možemo reći da smo su vidjeli u previše horora, pogotovo u godini kada je 'Odvuci me u pakao' izašao na filmska platna.

Svojevrsno je film 'Odvuci me u pakao' glasio za najbolji horor 2009. godine, a i nekoliko godina kasnije, često se nađe na listi najboljih horora svojeg vremena.

Inače, što se tiče filmova s vješticama dosta smo skeptični. Film nije tipičan gdje vještice drže glavu riječ, već zlo koje donosi sam urok i crna magija. 
Hoće li Christine uz pomoć vidovnjaka uspjeti skinuti urok sa sebe ili će ju isti odvući u pakao, ostaje da saznate sami.