IZVORNO IME: Halloween Kills
REDATELJ: David Gordon Green  |  ŽANR: horor
ULOGE: Jamie Lee CurtisAnthony Michael HallJudy GreerKyle RichardsOmar J. Dorsey
TRAJANJE FILMA: 106 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 21.10.2021

SADRŽAJ FILMA:
Prošle su tek minute nakon što su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) ostavile Michaela Myersa zatvorenog u Laurienom gorućem podrumu. Laurie je odvedena u bolnicu s po život opasnim ozljedama, misleći da je napokon ubila maskirano čudovište koje ju muči cijelog života. No, Michael se uspije osloboditi iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pohod. Laurie se usprkos ozljedama priprema obraniti od Myersa te inspirira cijeli Haddonfield da se zajedno suprostave ovom nezaustavljivom čudovištu. Laurie, njezina kćer i unuka udruže se sa žrtvama Myersovog prvog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i završiti svoju borbu s njim jednom zauvijek.

 

IZVORNO IME: Malignant
REDATELJ: James Wan  |  ŽANR: horor
ULOGE: Annabelle WallisMaddie HassonGeorge Young
TRAJANJE FILMA: 111 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 02.09.2021

SADRŽAJ FILMA:
Madison je paralizirana šokantnim vizijama užasnih ubojstava, a njezina se muka pogoršava kad otkrije da su ti snovi zapravo zastrašujuća stvarnost.

Tijekom djetinjstva Madison je bila hospitalizirana zbog uznapredovale bolesti. Dok boravi u bolnici bude posvojena te nastavlja živjeti normalnim životom. Nekoliko desetljeća kasnije Madison ima svoju obitelj. Trauma koju je doživjela jedne večeri naglo pogorša stanje.

Jako sam uzbuđen oko ovog filma. Ne mogu to niti opisati. Htio sam napraviti nešto žanrovski originalno, i drugačije od mojih prijašnjih radova, a opet da bude u duhu horor trilera uz koje sam odrastao, izjavio je redatelj.

 

IZVORNO IME: The Conjuring: The Devil Made Me Do It
REDATELJ: Michael Chaves  |  ŽANR: horortriler
ULOGE: Patrick WilsonVera FarmigaRuairi O’ConnorSarah Catherine HookJulian Hilliard
TRAJANJE FILMA: 112 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 03.06.2021

SADRŽAJ FILMA:
Prizivanja 3 otkrivaju zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnog Eda i Lorraine Warren. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića i odvodi ih daleko od svega što su ikad prije vidjeli, te će se prvi put u povijesti SAD-a optuženi za ubojstvo braniti opsjednutošću demonom.
Patrick Wilson i Vera Farmiga se vraćaju kao Ed i Lorraine Warren, ovog puta pod redateljskom palicom Michaela Chavesa.
OSVOJI KINOULAZNICE!
Trk na našu facebook stranicu i osvojite dvije kinoulaznice!
 

IZVORNO IME: Spiral: From the Book of Saw
REDATELJ: Darren Lynn Bousman  |  ŽANR: horor
ULOGE: Chris RockSamuel L. JacksonMarisol Nichols
TRAJANJE FILMA: 93 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 13.05.2021

SADRŽAJ FILMA:
Pod budnim okom cijenjenog policijskog veterana Marcusa (Samuel L. Jackson), hrabri detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) i njegov partner (Max Minghella) preuzimaju istragu ubojstava koja jezivo podsjećaju na strašnu prošlost. Zarobljen u produbljujućoj misteriji, Zeke se našao u središtu morbidne igre ubojice.
IZVOR: Cinestar

IZVORNO IME: Wrong Turn: The Foundation
REDATELJ: Mike P. Nelson  |  ŽANR: horortriler
ULOGE: Matthew ModineAdain BradleyCharlotte Vega 
TRAJANJE FILMA: 109 minuta  |  GODINA: 2021  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 18.03.2021

SADRŽAJ FILMA:
Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njenih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačko gorje u Zapadnoj Virginiji. Unatoč upozorenjima da se drže staze, planinari skreću s puta – i ulaze u dio u kojem živi neobična skrivena zajednica stanovnika koja u planini živi od sredine 1800-ih kada su se izolirali od ostatka Sjedinjenih Država. Pod vodstvom impozantnog Johna Venablea (Bill Sage), oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jen i njezini prijatelji krenuli do točke bez povratka – osim ako ih Jenin otac (Matthew Modine) ne stigne spasiti na vrijeme.
 
IZVOR: Cinestar Cinemas
 

IZVORNO IME: Host
REDATELJ: Rob Savage  |  ŽANR: horormisterija
ULOGE: Haley Bishop Jemma Moore Emma Louise Webb
TRAJANJE FILMA: 66 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 04.02.2021

SADRŽAJ FILMA:
Radnja ovog napetog horora prati veselu ekipu koja se preko čuvenog Zoom-a redovito čuje i razmjenjuje iskustva za vrijeme pandemije koronavirusa. Dugogodišnje prijateljice tako jednom prilikom dogovaraju konferencijski poziv s vidovnjakinjom, jer kako drugačije razdrmati monotoni karantenski život u kojem je jedina zabava i druženje s prijateljima zapravo razgovor putem konferencijskog poziva.
Naravno, kad djevojke shvate da se još neko priključio njihovom Zoom pozivu, već je prekasno.
 
IZVOR: Cinestar Cinemas
 

IZVORNO IME: Train to Busan Presents: Peninsula
REDATELJ: Sang-ho Yeon  |  ŽANR: akcija, horor, triler
ULOGE:  Dong-Won GangJung-hyun LeeRe Lee
TRAJANJE FILMA: 116 min  
GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 03.12.2020

SADRŽAJ FILMA:
Radnja ovog filma nas vraća na korejski poluotok četiri godine nakon što je krenula zombi apokalipsa. Područje na kojem je nekoć bila Koreja sada je potpuno izolirano od ostatka svijeta i stavljeno u karantenu te se zombi apokalipsa uspjela lokalizirati samo na tom dijelu svijeta. Nitko ne ide tamo, zombiji ne mogu van, a Jung-seok koji preživljava u Hong Kongu kao sitni kriminalac, dobit će zadatak povratka u opasno područje.
IZVOR: Cinestar Cinemas
 

IZVORNO IME: The Empty Man
REDATELJ: David Prior  |  ŽANR: nadnaravni horor
ULOGE: James Badge DaleMarin IrelandStephen RootRon Canada
TRAJANJE FILMA: 137 min  
GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 19.11.2020

SADRŽAJ FILMA:
Nakon što grupa tinejdžera iz malog gradića na američkom Srednjem zapadu počne misteriozno nestajati, mještani vjeruju da je to djelo urbane legende poznate kao Prazni čovjek. Dok umirovljeni policajac istražuje i pokušava naći smisao u tim pričama, otkriva tajnu skupinu i njihov pokušaj da prizovu stravično, mistično biće. Uskoro će njegov život, ali i životi onih koji su mu bliski, biti u velikoj opasnosti.
IZVORCinestar Cinemas
 

05.11.2020.
HRVATSKI NAZIV:  Kuća straha
IZVORNO IME:  The Rental
REDATELJ:  Dave Franco
TRAJANJE FILMA:  1h 28min
SADRŽAJ FILMA:  
Dva para zajedno iznajme luksuznu, presavršenu da bi bila istinita, kuću na Airbnbu, da bi zatim otkrili kako ih vlasnik potajno špijunira. Nakon dugo vremena, ono što je trebao biti slavljenički izlet za vikend, pretvara se u nešto daleko zlokobnije. Počinju se otkrivati dobro čuvane tajne i četvero starih prijatelja se međusobno počinju doživljavati u potpuno novom svjetlu. Od tog trenutka stvari krenu nizbrdo i s vlasnikom i s njihovim međusobnim odnosom te oni odluče ujutro napustiti kuću. No naravno, treba preživjeti noć.
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav podložan je promjenama.

29.10.2020.
HRVATSKI NAZIV:  Igra strave
IZVORNO IME:  Come Play
REDATELJ: Jacob Chase
SCENARIST: Jacob Chase
TRAJANJE FILMA:  1h 30min
SADRŽAJ FILMA:  Mladi Azhy Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se osjeća drugačije od svih ostalih. Na svojem tabletu očajnički traži prijatelja u kojem bi našao utjehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svijet a Oliverovi se roditelji moraju boriti kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.
IZVOR:  Cinestar
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav podložan je promjenama.

10./11. - 2020.
HRVATSKI NAZIV:  Poziv
IZVORNO IME:  The Call
SCENARIST: Patrick Stibbs
TRAJANJE FILMA: 1h 35min
SADRŽAJ FILMA:  U jesen 1987. skupina prijatelja iz malog grada mora preživjeti noć u domu zlokobnog para nakon što ih je tragična nesreća dovela do njihovih vrata
IZVOR:  Imdb
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav podložan je promjenama.

Idi na vrh