Naziv filma: I Am Legend / Ja sam legenda (2007.)
Datum: 1.12.2007.
Redatelj: Francis Lawrence
Scenaristi: Mark Protosevich
Uloge: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Radnja: Kada  smrtonosni virus pobije skoro sve ljude na zemlji, a oni koji su ostali živi pretvoreni su u čudovišta, pitate se imate li razloga živjeti? Znanstvenik Robert je među rijetkima koji je postao imun na virus i jedini je preživjeti čovjek u New Yorku. Zombiji vrebaju čim padne mrak, a njegov je jedini cilj pokušati naći lijek za pobijanje toga zombi virusa.
Zemlja: SAD
Trajanje: 101 min
IMDb ocjena: 7.2
Naša ocjena: 8.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Ja sam legenda, je bio dosta razvikan horor i prije nego je izašao. Najviše iz razloga jer cijeli film i cijelu priču nosi samo jedan glumac, W.Smith. Nakon što je film izašao, Smith je dobio i brojna priznanja za ovu ulogu. Puno se špekuliralo prije same premijere da će film doživjeti debakl, upravo zbog "manjka glumaca", no upravo se ta činjenica pokazala dobitnom kombinacijom. Publika je od samog početka zavoljela znanstvenika Roberta i "navijala" da pobijedi virus.

Ukratko, jedan glavni glumac koji nosi cijelu radnju, hrpa zombija i apokalipsa koja ubije 6 milijardi ljudi. Dovoljno zanimljivo i napeto da vas punih sat i pol koliko traje sam film drži prikovanim za ekran s onom dozom iščekivanja, napetosti i straha od neviđenog i onoga što dolazi.