Naziv filma: The Ruins / Ruševine (2008.)
Datum: 4.4.2008.
Redatelj: Carter Smith
Scenaristi: Scott B. Smith
Uloge: Shawn Ashmore, Jena Malone, Jonathan Tucker
Radnja: Za vrijeme praznika, troje prijatelja sretnu nekog Nijemca, koji im predloži avanturu života, posjettit veliki hram drevnih Maya. Kad nastane nesporazum i sukobe se s lokalnim stanovništvom, Dimitrije umire, a oni bježeći od pobješnjelih stanovnika, bježe u sam hram, ne znajući da hram krije užasnu tajnu.
Zemlja: SAD
Trajanje: 90 min
IMDb ocjena: 5.9
Naša ocjena: 7.1/10 
 
RECENZIJA:

Odličan film i pravo osvježenje u moru horora u kojima ili prevladavaju zombiji ili neki pomahnitali manijaci. Ovdje nemamo ni jedno od toga, već je Majka priroda ta koja će postati smrtni neprijatelj ove skupine prijatelja. Kako to uvijek i biva, drevne lokacije kriju u sebi mračne tajne, a hram Maya je upravo to - jezivo i strašno mjesto u koje nitko ne ulazi i koje nitko ne uznemirava.

Snimljen po istoimenoj knjizi, za koju je King rekao da je jedna od najboljih horor knjiga ovoga tisućljeća. Zanimljivog scenarija i odličnih horor scena, Ruševine su svakako film koji bi treba pogledati ako već niste.

Glumačku ekipu čine mladi glumci, a unatoč njihovom malom iskustvu u filmovima ovakvog žanra, gluma je na visokom nivou.