Odlični George A. Romero u svojoj najboljoj adaptaciji o zemlji zombija, ili kako naslov kaže, zemlji živih mrtvaca. Ovo je valjda jedan od najboljih horora u proteklih par godina u kojem se pojavljuju zombiji. Konkurencija je dosta jaka, ali Zemlja živih mrtvaca je datumom svojeg izlaska postala jedan pravi zombi fenomen u horor žanru. Sve iza što je nastalo iza nje, možemo gledati kao nastavke ili dobre prerade.

Samu radnju filma, možete zaključiti po naslovu. Zemlju su preplavile tisuće zombija i samo je par živi ljudi koji pod svaku cijenu pokušavaju izvući živu glavu. Doza humora je sastavni dio svakoga zombi filma, pa tako imamo i ovdje dosta elemenata crnoga humora, ali sve odlično uklopljeno u scenarij samog filma.

Efekti i zombiji su na visokoj razini, tako da nismo uskraćeni za face odvratnih i brutalnih trupala koji se hrane ljudskim mesom, kao jedinom "namirnicom".

Red akcije, red pucnjave, red ubijanja već mrtvih zombija, red humora, sve to, uklopljeno u odličan scenarij, može rezultirati samo odličnim filmom. Svakako pogledati.