Naziv filma: Abraham Lincoln: Vampire Hunter / Lovac na vampire (2012.)
Datum: 22.6.2012.
Redatelj:Timur Bekmambetov
Scenaristi: Seth Grahame-Smith
Uloge: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper
Radnja: Kada američki predsjednik sazna da oko njega hodaju vampiri koji imaju plan preuzeti vlast u SADu, odluči stvar uzeti u svoje ruke i kreće u nemilosrdnu borbu s istima
Zemlja: SAD
Trajanje: 105 min
IMDb ocjena: 6.0
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Bitno je i spomenuti da su informacije oko samog scenarija, izbora glumaca bile prilično škrto dozirane, što je samo povećalo zainteresiranost kako kritičara, tako i  publike, koja je nažalost ostala uskraćena za solidno i zanimljivo horor djelo.

No,  s druge strane prekritički bi bilo film opisati negledljivim, pošto to ne bi bila istina. Ovo definitivno nije horor hit, no nije ni za baciti. Svrstali bi ga u skupinu onih koje ćete pogledati i zaboraviti, što je u redu. Ponajprije bi pohvalili vizualni izgled samoga filma, koji je vrlo dobar, što i ne čudi pošto je za vizualni identitet bio zaslužan slavni T. Burton, dok se za režiju pobrinuo B. Timur.
Ako pogledamo sam scenarij, na kraju smo dobili, prerađeni već viđeni film s dosta suludih činjenica i zamršenom pozadinskom priču, za koju vjerujemo da ju i sami scenaristi baš najbolje ne razumiju.