Naziv filma: The Day / Dan (2012.)
Datum: 20.9.2012.
Redatelj: Douglas Aarniokoski
Scenaristi: Luke Passmore
Uloge: Shawn Ashmore, Brianna Barnes, Ashley Bell
Radnja: Postapokaliptična budućnost je blizu, a svijet se totalno počeo propadati. Razlog tomu nije znan, ali za radnju ovoga horora, totalno nebitno. Na samom početku imamo scenu obitelji koju napadne grupa otimača koji otimaju ženu i djecu, što se kasnije pokaže kao bitan dio radnje koja slijedi.
Zemlja: SAD
Trajanje: 87 min
IMDb ocjena: 5.2
Naša ocjena: 5.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Postapokaliptična budućnost je blizu, a svijet se totalno počeo propadati. Razlog tomu nije znan, ali za radnju ovoga horora, totalno nebitno. Na samom početku imamo scenu obitelji koju napadne grupa otimača koji otimaju ženu i djecu, što se kasnije pokaže kao bitan dio radnje koja slijedi.

Scena prelazi na novu grupu ljudi, koji odluče prenoćiti na obližnjoj farmi, ni ne sluteći da je ista zamka, koja čeka upravo njih i da su dolaskom na farmu postali hrana onima koji su odlučili preživjeti apokalipsu hraneći se ljudima.

Film nije pretjerano originalan, ali je zato dosta zanimljiv. Mogli bi ga usporediti s dosta sličnih fimova, gdje imamo grupe ljudi koji se pokušavaju na sve načine obraniti i preživjeti, a kada tu dodamo još i apokaliptičnu budućnost, onda svakome potezu i svakom načinu preživljavanja nalazimo opravdanje. Prvih pola sata upoznajemo likove i radnju, dok je zadnja trećina filma, najzanimljivija.