Naziv filma: The Possession / Opsjednuta (2012.)
Datum:31.08.2008.
Redatelj:Ole Bornedal
Scenaristi: Juliet Snowden, Stiles White
Uloge: Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick
Radnja: Nakon što na uličnoj rasprodaji, otac odluči mlađoj kćerki kupiti malenu drvenu kutiju, misleći da je kutija za nakit, ni ne sluti da se u kutiji kriju mračne tajne, tj. demoni i sile koje ubrzo počinju opsjedati curicu.
Zemlja: SAD
Trajanje: 92 min
IMDb ocjena: 5.9
Naša ocjena: 6.9/10 
 
RECENZIJA:

Iza samog horora stoji odlična horor kuća Ghost Picture, što je odmah bio znak da se radi na nečemu dobrom.
Jedina greška kod ovoga filma je ta što su očekivanja za isti bila prevelika. I prije samog snimanja pa i izlaska teasera, film je već bio toliko marketinški razvučen kao da je na filmskim platnima već tjednima.

Zahvaljujući baš toj promidžbi i marketingu, sam naslov dospio je do svakoga horor fana koji je samo čekao datum izlaska..
Najavni teaseri bili su doduše jako dobri i ostavljali su nas u velikoj neizvjesnosti, koja je malo splasnula nakon pogledanog. S druge strane, sigurno ste pročitali da je film baziran na istinitim događajima, no danas svaki peti horor koji svjesno ulazi u marketing, okiti se spomenutom frazom kako bi što bolje samom gledatelju donio već viđenu priču.

Sam uvod je dosta kvalitetan. Upoznajemo obitelj, oca i njegove dvije kćeri i njihove međuljudske odnose. Tek malo kasnije, dolazi onaj pravi horor dio kada se demoni počinju manifestirati kroz malenu Emily.

No u svakom slučaju rado preporučamo ovaj film. Ima puno više pozitivnih i dobrih stvari, od onih negativnih. Naći će se tu dobrih scary scena i napetih horor trenutaka.