Odličan i  napeti horor iz 2006. godine napokon je dobio svoj nastavak. Ovaj puta priča prati mladu Heather koja odluči potražiti svog misteriozno nestaloga oca te napokon otkriti istinu o svome podrijetlu. Nakon što se vrati u Silent Hill otkriva istinu o sebi, a s druge strane opet se suočava s demonskim silama, koje smo imali prilike upoznati u prijašnjem nastavku.

Izvorna priča koja nam se servira kroz Silent Hill jako je dobor postavljena, iako moramo primijetiti da je prethodni nastavak bio dosta jači i bolji što se tiče scenarističkoga dijela. Naravno, to je slučaj kod većine filmova koji dobiju svoje srodne nastavke.
Unatoč toj činjenici Otkrivenje je jedan dobar i napeti horor, koji nas ponovo uvodi u  radnju oko demonskih sila koje opsjedaju mladu Heather, koja na sve načine pokušava spoznati samu sebe, a s druge strane naći svoga nestaloga oca.

Film je dobio dobru, rekli bi prolaznu ocjenu na IMDbu, ali kritičari su ga ocijenili puno većom ocjenom od samih gledatelja. Silent Hill ima ono nešto što drži njegovu publiku uvijek uz sebe i svaki nastavak popraćen je dobrom zaradom i velikom medijskom pažnjom.