Naziv filma:Hansel & Gretel: Witch Hunters / Ivica i Marica: Lovci na vještice (2013.)
Datum: 25.1.2013.
Redatelj: Tommy Wirkola
Scenaristi: Tommy Wirkola
Uloge: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Peter Stormare
Radnja: Sigurno ste svi čuli za priču o Ivici i Marici, te njihovoj nesretnoj sudbini. No u ovome filmu, ova slatka mala priča dobiva potpuno drugačiji opus. Ivica i Marica, sve su samo ne bespomoćni. Oni su sada odrasli lovci na glave, tj. witch huntersi. Nakon što velika zla vještica otme djecu iz lokalnog gradića, Ivica i Marica odluče ih spasiti i sukobiti se s najvećim vještičjim zlom do sada.
Zemlja: SAD
Trajanje: 88 min
IMDb ocjena: 6.1
Naša ocjena: 6.6/10 
 
RECENZIJA:
 
Morate priznati da sam naziv filma privlači pažnju i da ste se zainteresirali za gledanje samoga filma, bez da ste pogledali i sam trailer. Malo tko može ostati ravnodušan na ovakav jedan naslov. Ivica i Marica poznati junaci svake dječje bajke, ovoga puta pričaju priču na jedan drugačiji, krvaviji i puno opasniji način.


Odmah na početku moramo pohvaliti odlične filmske efekte koji su sam film podigli na jedan višlji nivo.
Unatoč tomu što su ga gledatelji proglasili "krvavim i blesavim filmom koji nije ni prava avantura." , kritičari su mu dali dosta pozitivnu ocjenu te ga nazvali energičnim i zabavnim uratkom.
Što se tiče samim filmskim efekata, mislimo da će horor fanovi biti više nego zadovoljni jer krvi, gadljivih scena i vještica neće nedostajati.
Dovoljno govori činjenica da su  neki takve scene opisivali, kao djelo S. Raimija, najpoznatijeg horor majstora. 

Radnja je zanimljiva, u nekim trenutcima predvidljiva, no to je dio svakoga filma, stoga nemamo velike zamjerke na sam scenarij.

Ostaje da se uputite u najbliže kino i pogledate ovu poznatu priču na jedan drugačiji (krvaviji) način.