Nezadovoljna sadašnjim poslom, bolničarka Caroline Ellis odluči se brinuti za staroga Bena Devereauxa, starca koji je doživio infarkt i od tada je oduzet i leži u krevetu. Odmah po dolasku, Caroline primjeti neobičan odnos supruge Violet prema suprugu Benu, a nakon što otkrije tajnu sobu u kući gdje boravi, krene istraživati što se zbilja dogodilo Benu i tko je odgovoran za njegovo stanje. 

Recenzija:

 Nakon što je godinama snimala same ljubavne komedije, Kate Hudson iznenadila je svoje bliže kolege odlukom da će glumiti u jednom ovakvom filmu. Ključ tajni nije bio horor koji je iza sebe imao veliku reklamnu kampanju, već je na filmska platna došao  "tiho i u miru", no unatoč tome zaradio je dovoljno novca da ga se može svrstati u skupinu isplativih filmskih projekata. Sama uloga Kate Hudson nije donijela neki veliki pomak u karijeri, no svakako je pokazala da je spremna glumiti i ovakve zahtjevnije uloge, kao što je uloga Caroline Elis. Njezina gluma je nesumnjivo na visokom nivou, no ništa manje se nije ni očekivao od glumice njezinog kalibra.

Sam film ima vrlo zanimljivu radnju. Dodijelili smo mu nadimak, "netipičan hororac", pošto on to zaista i je. Ako se nadate nekim krvavim scenama, na kakve smo navikli u većini horor filmova, nažalost ostat ćete razočarani i kratkih rukava. Skeleton Key se više bavi sterilnim scenama i radnjom koja se vrti oko hoodoo magije. Praznoga hoda među zanimljivim scenama nažalost ima, no ne u tolikoj mjeri da ćete na pola filma isti ugasiti. Ovo je jedan od onih filmova koje ćete sigurno pogledati do kraja, ali isto tako ćete ga brzo zaboraviti. NIšta pretjerano napet, no dovoljno zanimljiv da ga ipak pogledate i poslije obrišete s harda ili vratite dvd disk u kutiju.