Naziv filma: Frozen / Smrznuti (2010.)
Datum: 25.3.2010.
Redatelj: Adam Green
Scenaristi: Adam Green
Uloge:Shawn Ashmore, Emma Bell, Kevin Zegers
RadnjaDan, djevojka i njegov najbolji prijatelj Joe odluče svoje slobodno vrijeme provesti na obližnjoj planini, krateći vrijeme skijanjem, snowboardanjem i dobrom zajebancijom. Noćna mora počinje kada žičara na pola puta stane i svjetla se krenu gasiti, otprve smiješna situacija, trojcu postaje sve jasnije da su zaglavili sami na žičari, a slijedeće otvaranje je tek za tjedan dana...
Zemlja: SAD
Trajanje: 93 min
IMDb ocjena: 6.2
Naša ocjena: 6.5/10 
 
RECENZIJA:
 
Morate priznati da filmove horor žanra na snježnu tematiku možete nabrojati na prste jedne ruke. Pogotovo u posljednje vrijeme kada se malo koji horor bavi ovom snježnom tematikom. Izašao prije par godina, Frozen je zapamćen kao solidan film, kojeg je većina opisala kao 'horor' koji se može dogoditi svakome od nas. Naravno ako ste skijaš i ako volite snježne staze i žičare kojom se koriste glavni junaci filma Frozen.


Doduše, to i nije toliko moguće koliko je prikazano u filmu, jer u stvarnosti ipak postoje raznorazne provjere žičara, samih staza i još koješta, no nije tako i nemoguće, a uz to sama tematika nije nadnaravna ili potpuno nemoguća, kao što smo navikli gledati u drugim filmovima ovoga žanra. Većina gledatelja sigurno će se staviti na mjesto glavnih junaka i pomisliti što bi učinili da se nađu 20 metara iznad tla, viseći u žičari na -20, a pomoći nema niotkuda. Uz mali budžet, Frozen donosi solidnu dozu napetosti i straha zbog bezizlazne situacije u kojoj su se našli ovi mladi skijaši.

Gluma je također na solidnome nivou, što je samo još jedan plus samome filmu i dodatan razlog da isti pogledate. Glavnu junakinju glumi sve poznatija Emma Bell koju smo imali prilike gledati u seriji Živi mrtvaci, ali i u seriji Dallas. Za kraj bi citirali jednu kritiku koju je sam film dobio, a to je 'što su Ralje za plivače, to je film 'Frozen' za skijaše'.