Naziv filma: Blackout / Zamračenje (2008.)
Datum: 29.04.2008.
Redatelj: Rigoberto Castañeda
Scenarist: Ed Dougherty
Uloge: Amber Tamblyn, Aidan Gillen, Armie Hamme
Radnja: Tri osobe bivaju prisiljene provesti noć zaglavljeni u dizalu. Dok tenzije zbog zatvorenog prostora rastu, njihove mračne tajne sve više počinju izlaziti na površinu.
Zemlja: SAD
Trajanje:120 min.
IMDb ocjena: 5.1
Naša ocjena: 6.0/10
 
Radnja prati živote troje ljudi koji nesretnim slučajem ostanu zaglavljeni u dizalu i prisiljeni su početi dijeliti svoje tajne i životne priče. S jedne strane je Claudie mlada žena koja u dizalu završi žurivši da stigne u bolnicu i bude s bakom koja je na samrti. Uz nju imamo Tommya, mladoga huligana, koji ima planove koji uključuju bijeg njega i njegove djevojke Francesce, a razlog bijega je spašavanje iste od zlostavljanja koje vrši njezin otac. I treća zarobljena osoba je Karl, otac i muž koji ima tajne u stanu kojih se mora riješiti prije nego ih otkriju njegova žena i kći.
Uglavnom, svi troje moraju biti na nekome drugome mjestu, no zarobljeni su u dizalu, a tenzije zbog nervoze i straha počinju rasti.
 
O filmu:
Sam budžet filma bio je dosta nizak. Iako se u početku govorilo o značajnim ciframa koje će se uložiti u sam film, od toga se nije dogodilo ništa. Uloženo je tek dovoljno sredstava da sam film dočeka svoju završnu špicu.
Iako bi mu mnogi to pripisali odmah kao manu, Rigoberto je uspio da uz ograničena sredstva snimi dovoljno zanimljiv film da vas zadrži  dva sata pred malim ekranima, bez da razmišljate trebate li ga nastaviti gledati ili ne. Dok ga je nekolicina kritičara opisala kao triler s horor elementima koji djeluju zastrašujuće i napeto, drugi su mu dali samo prolaznu ocjenu, bez nekih prevelikih očekivanja.
I doista, 'Blackout' upravo to i je; zanimljiv i napeti horor/triler koji svakako u moru svakojakih filmskih uradaka zaslužuje imati svoju publiku i biti pogledan.