Naziv filma:The Boy Next Door / Dečko iz susjedstva (2015.)
Datum: 22.1.2015.
Redatelj: Rob Cohen
Scenaristi: Barbara Curry
Uloge: Jennifer Lopez, Ryan Guzman, Kristin Chenoweth;
Radnja: Kada atraktivna učiteljica Claire (Jennifer López) privuče pažnju naočitog dečka iz susjedstva i s njim se upusti u avanturu za jednu noć, ni ne zna kakav će horor uslijediti kada mlađahni Noah shvati da je sve to za nju bila samo greška koje se želi riješiti. Naime, dečko iz susjedstva ne želi prihvatiti njezino ne te postaje potpuno opsjednut prelijepom učiteljicom.
Zemlja: SAD
Trajanje: 91 min
IMDb ocjena: 4.5
Naša ocjena: 6/10 
 
RECENZIJA:
 
I prije nego je došao na kino platna, distributeri su se mučili kako okarakterizirati i u koju filmsku skupinu svrstati filmski uradak pred njima. Iako je očigledno bilo da je glavna zvijezda filma J.Lo film pošto željela'podvaliti' pod istu novčanu cipelu, kao što je to učinjeno s daleko drukčijim filmom 'Pedest nijansi sive', s kojim ima jako malo poveznica i sličnosti , film je ipak okarakteriziran kao 'erotski horor triler'
Vjerojatno ste kao i mi sad ostali zbunjeni i pitate se o čemu se tu može raditi. Mislim, erotski horor triler? Par cica i guzica, malo horora i evo nam trilera? Ukratko, da.
 
Doduše ne bi bilo u redu kada bi napisali da je film ispao loše i da nije vrijedan gledanja. Ustvari, baš suprotno. S jedne strane imamo zanimljivu radnju, malo previdljivu, no na to smo se već i navikli, dok s druge imamo 'sexy' J.Lo i 'izgrađenoga' Ryana Guzmana. Razloga i više nego dovoljno.
Ako ćete sam film gledati zbog malo teže erotike, moramo vam odmah reći da se i nećete nagledati nešto previše. Jedna scena seksa i to bez golih grudi ili stražnjice glavne junakinje, su možda najveća granica na kojoj erotika u samom filmu počiva. Šteta, narodski bi se reklo. Ustvari, kako u cijelom filmu, koji nosi epitet 'erotski' ne vidimo grudi ni stražnjicu glavne junakinje, možemo samo pretpostaviti kako je trajao ugovor između nje i Universal Picturesa prije snimanja samoga filma. Vjerojatno nešto nalik ugovoru između same Anastasije i C. Greya iz gore spomenutog filma '50 nijansi sive'. 
 
 Ženski dio publike vjerojatno će se obradovati six-pack-u glavnoga glumca, koji je očigledno bio dovoljno zanimljiv da zavede 45-godišnju J.Lo, koja izgleda i više nego 'hot', kako je isti dečko iz susjedstva primjetio.
 
Radnja se nastavlja seksom, poslije kojeg  J.Lo, tj. Claire shvati da je učinila strašnu grešku spavajući sa prijateljem svoga sina, Noahom. Nažalost, Noah to ne gleda kao grešku i učinit će sve kako bi uvjerio Clarie da se vara i da između njih postoji nešto više. Nažalost, ne na dobar i romantičan način, već luđaki i psihopatski, kakav sam on i je, u što će se Claire, ali i njezini bližnji uskoro uvjeriti.
 
Opet, ako ćete film gledati zbog one hororične strane, moramo vas ovaj put 'malo više' razočarati i na tome planu. Horor dijelova skoro pa i nema, stoga razumijemo zašto su neke od većih filmskih stranica poput IMDba, samom filmu oduzele 'horor žanr' iz pripadnosti.
Ok, imamo par scena na koje ćemo se trznuti, malo krvi tu i tamo, no daleko od toga da gledamo horor filmove na koje smo navikli.
Iako gledajući tu realnu stranu, scenarij samoga filma puno je realniji nego što ga ostali horor filmovi imaju uopće.
 
Ukratko, 'Dečko iz susjedstva' nije horor film, niti je erotski film. Kad sve sagledamo, čak bi se mogli složiti s onim, 'erotski horor triler', više triler, nego horor. Zakomplicirali jesmo, a jesu bome i oni.
Gledljiv u svakom slučaju.