Naziv filma: Final Girl / Posljednja djevojka (2015.)
Datum: 14.8.2015.
Redatelj: Tyler Shields
Scenaristi: Adam Prince
Uloge: Abigail Breslin, Wes Bentley, Logan Huffman
Radnja: Kada se doseli u novi grad, Veronica ubrzo postaje meta nasilnika. Kada je odvedu u šumu s planom da ista postane predmet njihove bolesne igre, ni ne slute da se u Veroniki krije veći ubojica nego što su oni mogli i zamisliti. Ubrzo lovac postaje lovina.
Zemlja: SAD
Trajanje: 90 min
IMDb ocjena: 4.6
Naša ocjena:  3.5/10 
 
RECENZIJA:
 
Abigail Breslin ('Maggie') glumi mladu ženu Veronicu, koja se doseljava u jedan mali američki gradić. Nakon što je spazi grupa nasilnika i Veronicu odaberu kao slijedeću žrtvu svoje bolesne igre 'Lova', ni ne slute da je Veronica u grad došla sa samo jednim zadatkom, a to je poubijati cijelu tu bolesnu grupu nasilnika.
Odlična priča, odlična ideja, a katastrofalan horor film. Tim riječima bih najlakše opisao pogledano.
Jednostavno ni sam ne mogu shvatiti da je tako dobra horor ideja mogla poći tako po zlu i iznjedriti toliko razočaravajući filmski uradak, da sam bio u napasti da ga ugasim već na pola gledanja.
 
Baš je prije nekoliko mjeseci izašao horor film Maggie (2015.), u kojem gore spomenuta Abigail ima glavnu ulogu i doduše nije se nešto proslavila, no ostavila je značajan utisak u meni kao glumica i zbilja sam mislio da će 'Final Girl' biti zbilja jedan solidan horor film. I ne, nisam očekivao neke remek djelo ili horor koji će ući na ljestvice 'filmova koje morate pogledati', već sam se zbilja nadao da ću pogledati nešto gledljivo, zanimljivo i jezivo s obzirom na priču koju su imali pred sobom. Nažalost, zanimljivosti i jezivosti nema ni traga.
 
 
Glavni problem kod same Breslin je totalno pomanjkanje 'kemije' između nje i Wesa Bentley, koji glumi njezinoga mentora. A upravo je ta povezanost nje i njezinoga trenera, najvažnija točka filma oko koje bi se i trebala vrtjeti sama radnja. Odmah u startu zbog toga pomanjkanja, pretvaranje same Veronice u stroj za ubijanje, koji ne smije osjećati bol i mora biit spremna na sve, pada jednostavno u vodu. Realno gledajući, taj odnos se i nije mogao nešto previše ni razraditi, jer nisu imali dovoljno zajedničkih scena i minutaže pred samim kamerama.
 
Sve ono što smo dobili je bezveze razrađen scenarij s još bezveznijim, u najmanjoj mogućoj mjeri, specijalnim efektima.
 
Jedina dobra stvar koju je iznjedrio ovaj film je dokaz koliko se loš film može skrivati iza dobrog i napetoga trailera. Sjećam se kada je izašao trailer i kada sam ga prvi put pogledao, isti me odmah posjetio na odlični I Spit on Your Grave / Pljunem ti na grob (2010.), u kojem isto glavnu ulogu ima djevojka koja kreće u osvetu. Mimo trailera, ako pogledate i postere koji su najavljivali sam film ostat ćete ugodno iznenađeni njihovom zanimljivošću, koja vas jednostavno nuka da pogledate sami film. A upravo je razočaranje jedino što će ostati iza pogledanog, stoga ga je najbolje preskočiti.