Naziv filma: Wer / Vukodlak (2013.)
Datum: 08.04.2010.
Redatelj: William Brent Bell
Scenaristi: William Brent Bell
Uloge: A.J. Cook, Fran Drescher, Sebastian Roché
Radnja: Kada mladu obitelj na zajedničkom druženju rastrga te ubije nepoznata životinja ili čak čovjek, pokreće se istraga o njihovom ubojstvu. Radnja se vrti oko odvjetnice Kate, koja će učiniti sve da skine ljagu s imena prvooptuženog Talana Gwyneka, koji zbog svog zastrašujućeg izgleda poput vukodlaka bude optužen za ovo teško ubojstvo. 
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 29min
  • Naša ocjena7.0/10
  • IMDB ocjena5.9/10
 
RECENZIJA:
 
Ako pogledamo sam naziv filma, vjerojatno ćete kao i većina ljudi pretpostaviti da se radi o nekom stranom hororu koji dolazi iz francuske ili slične radionice, no kada zastružemo malo dublje, shvaćamo da se 'Wer' odnosi na skraćenicu od samog naziva Werewolf, što bi u prijevodu bio 'Vukodlak'. Sad kad razmišljam, stvarno dugo nisam gledao film u kojem se glavna radnja prebacuje na bića poput vukodlaka, pa me sam naziv iskreno i privukao, a na koncu i natjerao na samo gledanje.
Naravno, pomogla je i činjenica da je redatelj filma radio i na hororima poput 'The Devil Inside', 'The Boy' i sl., pa sam kao i za ine, očekivao jedan solidan horor uradak, bez previše klišeja i patetike.
Ono što bih odmah pohvalio je sam početak filma, koji je ujedno i najjačio dio same radnje, a veseli me i činjenica, iako se činilo na prvu da će cijeli film biti snimljen u found footage tehnici, to nije učinjeno i ostatak filma je snimljen normalnom tehnikom snimanja. Nije da sam protivnik same tehnike, no kako je u zadnje vrijeme postalo popularno filmove snimati u tim tehnikama, što nekada bude super stvar i film dobije na kvaliteti, no nekada postane vrlo naporan za gledanje, što ubije i sam film i radnju.
 
Radnja samoga filma vrti se oko odvjetnice Kate, koja bude zadužena za obranu Talana Gwyneka, prvooptuženog za ubojstvo jedne obitelji. Sama obitelj biva ubijena jedne večeri, a ono što samu radnju čini još i jezivijom je činjenica da članovi obitelji nisu samo ubijeni, već i rastrgani i pojedeni. Kako nitko ne staje u Talanovu obranu, Kate je uvjerena da takav jezivi zločin nije mogao počiniti čovjek, pa makar on bio poput Talana, ogromnoga stasa s dijagnozom čudne i zastrašujuće bolesti.
Kako bi dokazala da Talan zbilja boluje od neizlječive bolesti, Kate ga nagovori da se podvrgne testu koji će to i dokazati, na što Talan pristaje, no testiranje krene u totalno krivom smjeru.
 
Iako ga je većina kritičara dočekala 'na nož', nitko mu nije mogao osporavati odličnu glumu cijele glumačke postave. Počevši od same same odvjetnice, koju glumi odlična A.J. Cook, koja je rame uz rame, također izvrsnome Brianu Scottu, koji je bio zadužen za lik samoga Talana. Uz to, film obiluje dosta jezivim scenama i prilično zanimljivom radnjom, koja uz poneki klišej, uspijeva do kraja izgurati priču sa samoga početka. Uz to, sam film je odličan miks trilera i horora, što samu radnju čini još boljom i zanimljivijom.