Jeste li spremni ući u najstrašnije mjesto na svijetu? Sredinom siječnja u domaća kina dolazi zastrašujući nadnaravni triler inspiriran istinitim događajima – ŠUMA UŽASA u kojem je glavnu ulogu ostvarila Natalie Dormer (široj publici vjerojatno najpoznatija po ulozi Margaery Tyrell iz super-popularne televizijske serije „Igra prijestolja“). U filmu Natalie glumi Saru, mladu Amerikanku koja kreće u potragu za svojom sestrom blizankom koja je misteriozno nestala. Uskoro otkriva da je njezina sestra otišla u legendarnu šumu Aokigahara pa Sara, unatoč upozorenjima da se drži podalje od tog mjesta, ulazi u šumu odlučna da otkrije istinu o sudbini svoje blizanke pri čemu se suočava s ljutim i izmučenim dušama mrtvih koje vrebaju sve koji lutaju šumom.
 
Šuma Aokigahara nije izmišljeno mjesto radnje. To je stvarno mjesto koje se nalazi u sjeverozapadnom području planine Fuji u Japanu, a proteže se na trideset i pet četvornih kilometara. Zbog svoje gustoće tijekom boravka u šumi moguće je čuti isključivo zvukove koje proizvodi sama priroda, ali iz istog razloga u njoj se jako lako izgubiti ako se skrene s označene staze. U posljednje vrijeme zbog toga razni avanturisti, turisti i planinari sa sobom uvijek nose plastičnu vrpcu kako bi označili puteve kojima se kreću na taj način olakšavajući si povratak.
 
Aokigahara je također poznata i pod drugim nazivom – „Šuma samoubojstava“. To nimalo privlačno ime dobila je po velikoj količini samoubojstava koje se godišnje dogode na njezinom području. Statistike variraju iz godine u godinu, a do 1988. godine zabilježeno je otprilike 30 samoubojstava godišnje. Godine 2003. čak 105 mrtvih tijela pronađeno je u raznim dijelovima šume, a 2010-e od preko 200 pokušaja zabilježeno je 57 samoubojstava. Lokalne vlasti od tada skrivaju pravu brojku kako bi pokušale umanjiti „atraktivnost“ same šume, a na ulazu u šumu postavljen je natpis za sve one koji razmišljaju o samoubojstvu na kojem piše da razmisle o svojim obiteljima i kontaktiraju udruženje za sprečavanje samoubojstava.
 
Nadnaravni triler ŠUMA UŽASA radnjom je smješten upravo u ovu legendarnu šumu, a ovim putem predstavljamo vam njegovu prvu kino najavu.
 
OSVOJI KINOULAZNICE!
Odite na našu facebook stranicu i podijelite status koji sadrži ovaj članak i najsretnije od vas nagrađujemo s 10 kinoulaznica (5x2)! 
Sretno!
 
Film od 14. siječnja možete pogledati u Cineplexx kinima.