Recenzije filmova postali su svojevrsan vodič k dobrim i onim manje dobrim recenzijama. Najčešće služe kao osvrt na pogledano i 'pomažu' nam kod odluke koji film pogledati. Kako je vrijeme dragocjeno, gubiti ga na loše i one manje dobre recenzije svakako nije u interesu nikoga, a tu upravo uskaču dobre recenzije, koje će našu odluku; pogledati ili ne određeni film u velikoj mjeri olakšati i omogućiti nam da uživamo u filmu koji nas stvarno zanima.
 
Pisani oblik recenzije svakako je puno pristupačniji i zastupljeniji način kada su osvrti na pogledano u pitanju. I to pravilo najčešće je najviše zastupljeno kod nas, dok video recenzije van naših granica možemo pronaći na puno više stranica, a voditi jedan takav vlog je postao nečiji hobi, ali i unosan posao.
 
Danas vam skrećemo pozornost na jednu takvu recenziju koja je objavljena na Youtube kanalu (Mikro Fonka 88), u kojoj je obrađena recenzija poznatoga Jugo horor filma Leptirica (1973.), koju je za našu stranicu napisao naš recenzent Virgil V. (Jay), dok video recenzija na poseban način 'oživi' pisanu riječ i na jedan drugačiji način napisano donese samome filmskom fanu.
 
Da ne duljimo, video recenziju donosimo u nastavku, a vi ako još niste pogledali Leptiricu, nemate više što čekati.