Vjerojatno će sada masa fanova horora The Mist / Magla (2007.) napokon doći na svoje. Naime, ovih dana je potvrđeno da će još jedan Kingov hit 'The Mist' dobiti svoju ekranizaciju. Štoviše, ta ista ekranizacija bit će jedan svojevrsni miks knjige i opće poznatoga horor filma.
 
Ovakav scenarij i ne čudi, pošto se zna da je Stephen King poznat kao jedan od najplodnijih američkih autora, s bezbroj romana i kratkih priča.
Gledajući unatrag, nedavno je ekranizacija knjige 'Under the Dome' završila i doduše nije se nešto proslavila, no zato se sprema ova, nadamo se puno bolja i strašnija ekranizacija jednog od najboljih horora iz 2007. godine.
 
S obzirom na opseg i bogatstvo detalja kojim su bogate Kingove knjige, materijala za snimanje odlične serije svakako neće nedostajati. Priča će se prvenstveno bazirati na preživljavanju likova, sličnom preživljavanju koje imamo kao kod serije The Walking Dead, koju je također i stvorio sam Darabont.
Dok će se radnja, kao i u filmu vrtjeti oko magle koja se iznenada spušta na maleni gradić. Magla će dovesti do neizrecivoga kaosa i podići ogromne tenzije između samih stanovnika.
 
Može li odličan horor The Mist i još bolja knjiga po kojoj je nastao zbilja biti pretvoreno u solidnu seriju, saznat ćemo uskoro.